preskoči na sadržaj

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

 > Knjižnica
O knjižnici

Dobro došli na stranicu školske knjižnice!

 

Knjžnica Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek nalazi se u samom središtu škole na 109 m2. Knjižnica ima 34 čitaonička mjesta te računala s pristupom internetu. Knjižnični fond broji oko 3000 jedinica knjižne građe, stotinjak jedinca AV-građe te 15-ak naslova periodike (novine i časopisi).

Djelatnost školske knjižnice sastavni je dio odgojno-obrazovnog sustava i izravno je uključena u nastavni proces. Plan i program rada knižnice temelji se neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima, suradnji s nastavnicima, pripremi, planiranju i programiranju odgojno-obrazovnog rada, kulturnoj i javnoj djelatnosti, administrativno-stručnoj djelatnosti te stručnom usavršavanju.

Svaki učenik (i djelatnik) Škole ujedno je i član školske knjižnice i kao takav ima određena prava i obveze. Korisnik može posuđivati knjige (najviše dvije odjednom), služiti se periodikom i referentnom zbirkom u čitaonici, pisati seminare i završne radove, baviti se istraživačkim radom, sudjelovati u radionicama, predavanjima, debatama, izrađivati plakate i panoe, sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima  (Dramske družina, Filmsko-debatni tim, Školski zbor, Multimedija), pripremati se za božićni program i priredbu, Školski maskenbal ili Dan škole. Stručna suradnica školska knjižničarka u knjižnici održava radionice s temama iz Knjižnično-informacijskog i medijskog odgoja i obrazovanja, Građanskog i Zdravstvenog odgoja i obrazovanja u korelaciji s drugim predmetnim područjima, kao i sastanke Aktiva društveno-humanističkih predmeta, Promidžbenog tima, Povjerenstva za kvalitetu i sl.

Tijekom boravka u knjižnicu korisnici su dužni poštivati Pravilnik knjižnice. Obveza učenika je držati se rokova posudbe, koji je u pravilu 14 dana te čuvati knjige od oštećenja. Zakasnina se ne naplaćuje.  

Knjžnica je u slobodnom pristupu, a fond je podijeljen na skupine od 0-9, radi lakšeg snalaženja. Skupine su sljedeće:

 1. Opća djela
 2. Filozofija. Psihologija.
 3. Religija. Teologija. Ateizam.
 4. Nepopunjena skupina
 5. Matematika. Prirodne znanosti.
 6. Primijenjene znanosti. Medicina. Tehnologija.
 7. Umjetnost. Zabava. Sport.
 8. Jezik. Književnost.
 9. Geografija. Biografija. Povijest.

Referentna zbirka:

 • atlasi
 • enciklopedije
 • leksikoni
 • priručnici
 • rječnici

openlibrary.org

Audible Stories | Audible.com


Djelatno vrijeme knjižnice

  Ponedjeljak   11.00-17.00

  Utorak             8.00-14.00

  Srijeda           11.00-17.00

  Četvrtak           8.00-14.00

  Petak              11.00-17.00 

  Knjižnica je otvorena šest sati dnevno, odnosno 30 sati tjedno te radi u         obje  nastavne smjene. Broj telefona je 031/275-967.

Zaduženja 2021./2022.

1. Voditeljica Dramske družine

2. Voditeljica Filmsko-debatnog tima

3. Voditeljica AgroVet zadružne sekcije Multimedija

4. Voditeljica Promidžbenog tima

5. Voditeljica projekta "Sigurnost mladih na internetu"

6. Školska administratorica informacijskog sustava za natjecanja WSC SINAS

7. Predsjednica Etičkog povjerenstva 

8. Članica Školskog odbora

9. Članica Školskog ispitnog povjerenstva za državnu maturu (ŠIP)

10. Članica projektnog tima Erasmus+

11. Odgovorna osoba za provođenje Pravilnika o postupanju odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika (...)

Irena Ostrički, magistra knjižničarstva i magistra edukacije hrvatskog jezika, stručna suradnica savjetnica

 

Događanja...

Sigurnost mladih na internetu - CSC 2021

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 16. 10. 2021. 09:30

Projekt Sigurnost mladih na internetu ovu je godinu započeo edukacijom projektnog tima na Cyber Security Conferency 2021 na osječkom FERIT-u. Teme predavanja poput Sigurnosnih aspekata digitalnog djetinjstva, Digitalne dobrobiti i sigurnosti, Lozinki naših svagašnjih, Sigurnosnih prijetnji, Fenomena cyber kriminaliteta, De shame istraživanje i drugih, bile su odličan uvod u naša predavanja i radionice.

 [više]

LAG Vašar

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 2. 10. 2021. 08:40

Učenici i profesori zadruge AgroVet 1. i 2. listopada predstavili su školu i školske proizvode na LAG festivalu u okviru manifestacije 20. Čepinskih suncokreta u Čepinu. LAG doprinosi kvaliteti domaćih proizvoda te predstavljanju oznake kvalitete "Golden Panonian Quality".

 [više]

Filmska RUNDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 27. 9. 2021. 15:33

Pozivamo vas na sudjelovanje u besplatnoj filmskoj radionici koja će se održati od 15. do 17. listopada 2021. u Kulturnom centru Osijek. Trodnevne kreativne radionice moderirat će redatelj Miloš Tomić - umjetnik svaštarske orijentacije. Više o radionici i načinu prijave u pozivu u privitku.

 [više]

Stigla je jesen Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 23. 9. 2021. 08:18

Odjenuli smo damu Floru u jesenske boje i time započeli ukrašavanje škole i obilježavanje nadolazećih Dana zahvalnosti za polodove zemlje, Dana kruha i Dana škole. Sudjelovali su učenici 1. AT, 2. C i 2. PTV/F uz profesorice Spajić i Ostrički.

 [više]

Hrvatski autori u Godini čitanja

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 9. 2021. 14:25

Pozivamo vas da sudjelujete u fotografskom natječaju "100 % domaće: hrvatski autori u Godini čitanja" u povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Fotografije trebaju sadžavati motiv koji asocira na djela domaćih autora, knjigu domaćeg autora ili nešto što ih simbolizira. Više o natječaju na poveznici za prijavu https://www.djknjiznica.com/prijave-za-foto-natjecaj-100-domace/.

 [više]

Želiš znati? Želiš osjećati? Čitaj!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 14. 9. 2021. 11:44

Pozivamo vas da se pridružite širenju poruke "Čitajmo da ne ostanemo bez riječi"  u Godini čitanja koja je proglašena u okvirima realizacije Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja. Više o programu i aktivnostima u tvom gradu na poveznici https://citaj.hr/.

 [više]

Kamera, ton, e-lektira

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 9. 2021. 11:44

Pozivamo vas da se prijavite na CARNET-ovo natjecanje u izradi videonajava za e-lektire za osnovne i srednje škole. Pobjenike očekuju vrijedne nagrade. 15. rujna sudjelujte i u webinaru o tehničkim i produkcijskim aspektima snimanja najave. Više na poveznici https://lektire.skole.hr/, ne zaboravite zaviriti u edukativni kutak: https://lektire.skole.hr/natjecanje/edukativni-kutak/.

 

 [više]

Mladi u kulturi online - plesne radionice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 9. 2021. 11:30

Pozivamo vas na plesne radionice koje će se održavati tijekom rujna, listopada i prosinca putem Zoom aplikacije. Radionice provodi Kolektiv Style Force - udruga za kulturu i novoscenski pokret uz nagrađivane voditelje V. Grčić i D. Dorotić koji će ponuditi teorijski okvir, praktični dio te zadatke za vježbu. Više u pozivu!

 [više]

Zelena čistka - 10 godina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 9. 2021. 11:57

Ove godine obilježavamo 10 godina provedbe najveće okolišne volonterske kampanje u Hrvatskoj - Zelena čistka. I ove je godine naglasak na čišćenju digitalnog otpada. Obrazac za prijavu sudjelovanja je na poveznici https://bit.ly/3mVkrAg. Letak sa zelenim savjetima pogledajte na poveznici http://e-letak. Više o svemu u pozivu (privitak).

 [više]

Čitam. Osjećam. Knjiga svaki dan!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 7. 9. 2021. 13:15

Sudjelujute u fotonatječaju Knjiga svaki dan s temom Čitam. Osjećam. Cilj je prikazati lice osobe u procesu čitanja. U fokusu je emocija na licu izazvana čitanjem knjige, dok knjiga ne mora nužno biti na fotografiji. Više na poveznici https://www.gkpz.hr/foto-natjecaj/.

 [više]

Radionica "Slikanje akrilom" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 5. 2021. 08:08

Pozivamo vas na sudjelovanje na radionici Hrvatskog sabora kulture "Slikanje akrilom" pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Gorete. Radionica će se održati na daljinu preko platforme Zoom 7. i 14. lipnja 2021. Više o radionici, načinu prijave i sudjelovanja u prilogu.

 [više]

Edukativna izložba "Reptilomanija+" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 15. 5. 2021. 08:21

Pozivamo vas na edukativnu izložbu "Reptilomanija+" u organizaciji studenata udruge "Equus" s Veterinarskog fakulteta. Izložba će se održati 20.-22. svibnja 2021. putem platformi MS Teams i Zoom, a više informacija pogledajte u privitku.

 [više]

Putujuća izložba u našoj školi

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 6. 5. 2021. 10:11

PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru projekta "Kužim te" u našoj je školi predstavio putujuću izložbu učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja i rizičnih ponašanja. Radovi sadrže poruke podrške koje je kreiralo stotinu srednjoškolaca iz pet osječkih škola. Izložba ima za cilj utjecati na pozitivan razvoj adolescenata te osvijestiti važnost sudjelovanja u vršnjačkoj prevenciji rizičnih ponašanja, kao i promovirati važnost očuvanja mentalnog zdravlja.

 [više]

Noć knjige - ljekovita moć knjige Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 23. 4. 2021. 15:42

Sedamnaestero učenika i profesora danas je sudjelovalo na manifestaciji Noć knjige - ljekovita moć knjige. S temom Knjige koje su me spasile predstavili su se učenici čitajući ulomke i predstavljajući knjige koje su na njih djelovale ljekovito i inspirirajuće tijekom osobnih i društvenih kriza. U školskoj se sjenici čitalo, interpretiralo i polemiziralo na dvama jezicima uz metorice profesorice Ostrički Gerber, Brumerček i Stivaničević.

 [više]

Literarni natječaj Male vinkovačke jeseni Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 16. 3. 2021. 10:32

Prijavite se na literarni natječaj Male vinkovačke jeseni svojom kratkom pričom, esejem ili poezijom na temu Zavičaj. Uključivanje mladih u različite aspekte očuvanja baštine i tadicijske kulture prodomosi obrazovanju i otkrivanju ljepota u različitosti. Natječaj je otvoren od 15. ožujka do 15. svibnja 2021. Detaljnije u pozivu pod više.

 [više]

Svjetski dan prava potrošača Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 15. 3. 2021. 10:54

U povodu Svjetskog dana prava potrošača koji se obilježava 15. ožujka Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja letkom Oprezno s e-kupovinom želi educirati školarce o pravima potrošača i rizicima e-kupovine. Detaljnije u letku pod više.

 [više]

Za odgovorno ponašanje mladih

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 12. 3. 2021. 11:43

"Za odgovorno ponašanje mladih" edukativni je projekt s podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja u koji smo se uključili u svrhu edukacije roditelja i stručnih suradnika o štetnim posljedicama maloljetničke konzumacije alkohola i pružanja podrške za zdravo odrastanje mladih i prevenciju problema mentalnog zdravlja i ovisnosti. 

 [više]

Poslovni izazov 2021.

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 12. 3. 2021. 11:41

Pozivamo vas na natjecanje Poslovni izazov 2021. u online okružemju s temom "Unaprijedi gospodarstvo lokalne zajednice". Visoki fond nagrada od 297.000 kn osigurava Visoko učilište Europska Poslovna škola Zagreb. Prijavu možete ispuniti na poveznici: http://www.udruga-poduzetni.hr/mi-poduzetnici-prijava-bc/, a više informacija pogledati  pod više.

 [više]

Ideja godine 21!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 12. 3. 2021. 10:37

ASOO i ove godine traži najbolju poslovnu ideju, kreativna, inovativna i hrabra tehnološka riješenja bit će i novčano nagrađena. Pravila sudjelovanja, rokove prijave i nagrade pogledajte pod više.

 [više]

Zelena čistka

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 3. 2021. 10:05

Pozivamo vas na sudjelovanje u akciji digitalnog čišćenja! Očistite neporebne dokumente, nekorištene aplikacije, mutne fotografije, stare poruke i videozapise, odjavite pretplatu nepotrebnih mailing lista, a svoje rezultate (broj očišćenih MB) javite na: https://digital.worldcleanupday.org/results/

 [više]

Student DIGI Award 2021.

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 8. 3. 2021. 10:26

Pozivamo sve učenike da prijave svoje inovacije na Student DIGI Award 2021. u organizaciji HANZA MEDIA d.o.o., a najuspješnije očekuje novčana nagrada od 50.000 kn. Prijava je do 15. ožujka, a pravila natječaja i ostale informacije pogledajte na poveznicama niže u tekstu.

Prijava na natječaj: https://apps.jutarnji.hr/student-digi-award-2021/

Pravila natječaja: https://novac.jutarnji.hr/novac/next/pravila-nagradnog-natjecaja-za-student-digi-award-2021-15049762

 [više]

Srdačno, hrana!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 3. 3. 2021. 10:49

Pozivamo vas na radionicu  Srdačno, hrana koja će se održati 11. ožujka u 17 sati putem Zoom platforme. Sve važne informacije pogledajte pod više.

 [više]

Europski dan zaštite osobnih podataka

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 28. 1. 2021. 10:54

U povodu obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podatakla pogledajte MUP-ove edukativne fimove o internetskim prevarama i mulama te ostale preventivne filmove na mup.gov.hr.

Poveznice na filmove:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVevEdFcQ-rPA5Br9TmosEMV6gZEiU75w

https://youtube.com/playlist?list=PLVevEdFcQ-rO5ipREKUOpTe0xdo_kje-V

 [više]

Digitalni učenički inkubator

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 1. 2021. 11:19

Uključite se u Učenički digitalni inkubator - program razvoja kreatvnog potencijala i stavranja dodane vrijednosti, gdje uz pomoć kompleta edukacija i praktičnog rada, osmišljavanja ideja i projekata možete razviti i izraziti vlastitu kreativnost. Detaljnije informacije pogledajte na sljedećoj poveznici:

https://youtube.com/playlist?list=PLVevEdFcQ-rO5ipREKUOpTe0xdo_kje-V

 [više]

Znanje na djelu: Karijeroteka

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 18. 1. 2021. 11:05

Sudjelujte u zanimljivim programima Karijeroteke zadnja dva četvrtka u mjesecu u 17 h preko Zoom platforme. Karijeroteka je i ovog mjeseca pozvala zanimljive goste: Danu Budisavljević, redateljicu, producenticu i montažerku te Sinišu Jembriha, zapovjednika Javne vatrogasne postojbe Zagreb.

Poveznice za prijavu:

https://zoom.us/webinar/register/WN_JcmjTYHTQWqsUe8gPp9joA

https://zoom.us/webinar/register/WN_a5ZocizDRW-XJ8zEkbzPkw

 [više]

Filmsko-debatni tim - virtualna parlaonica

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 30. 11. 2020. 11:48

Učenici Filmsko-debatnog tima danas su sudjelovali na debati u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Osijek pod mentorstvom prof. Ostrički Gerber s temom Zelena i digitalna Europa. Debata se održala virtualnim putem preko aplikacije Zoom, a debatiralo se o temama održive poljoprivrede i industrije, izgradnje i obnove, čiste energije, povezivosti, podatkovne strategije i umjetne inteligencije. Debatu je vodila prof. Tamara Lajoš, a učenicima se obratio i voditelj Predstavništva Europske komisije u RH Ognian Zlatev. Jedna od dvaju pobjednika naša je učenica Petra Sušac.

 [više]

Filmsko-debatni tim - virtualna radionica

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 11. 2020. 12:11

Članovi Filmsko-debatnog tima sudjelovali su na virtualnoj radionici u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Osijek. Radionicu je vodila prof. Tamara Lajoš, a imala je za cilj pripremiti učenike za javnu debatu. Učenici su učili o debatiranju, argumentaciji i dokazivanju, a putem domaćeg uratka oblikovali su svoje stavove, argumente, primjere i zaključke o zadanoj temi.

 [više]

Znanstvenik u meni Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 28. 10. 2020. 15:30

Otvorene su prijave za natjecanje u komunikaciji znanosti Znanstvenik u meni. Poziv je to svim srednjoškolcima da samostalno ili u paru snime video isječak od dvije do četiri minute o bilo kojoj temi iz znanstvenog područja na razumljiv, zanimljiv i inovativan način. Više u ZUM dopisu.

 [više]

Natječaj Koronavirus - zaštiti sebe i druge

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 10. 2020. 15:22

Sudjelujte u nagradnom natječaju izrade infogrfike s temom Koronavirus - zaštiti sebe i druge. Cilj natječaja je razvijati svijest o zaštiti zdravlja učenika tijekom epidemije bolesti Covid-19. Radove infografike treba slati na adresu skolska.medicina@hzjz.hr. Za više informacija pogledaj pod više.

 [više]

Savjetovalište Sidro

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 22. 10. 2020. 15:09

Udruga Klikeraj pokrenula je savjetovalište za psihosocijalnu podršku potencijalno darovitoj djeci, mladima i njihovoj obitelji. Kako sudjelovati u aktivnostima i savjetovanjima pogledajte na mrežnoj stranici:

https://klikeraj.hr/index.php/2020/10/15/klikeraj-savjetovaliste-sidro/

 [više]

Besplatni priručnici

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 19. 10. 2020. 14:59

Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga nudi besplatne priručnike "Širenje poduzetničkog obrazovanja mladih" za učenike završnih razreda. Priručnici su dostupni uz registraciju učenika na  mrežnoj stranici www.spom.mobbing.hr.

 [više]

HNK - Škola za žene

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 14. 10. 2020. 14:35

Pogledali smo predstavu Nikole Zavišića kreiranu prema predlošku Molierove drame Škola za žene. Redatelj prikazuje komično distanciran svijet glavnog lika Arnolphea koji predstavlja priču putem svojih vlastitih okvira. Ovo je prva ovogodišnja predstava u kojoj smo morali poštivati epidemiološke mjere protiv Covida-19.

 [više]

Natječaj za književnu nagradu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 13. 10. 2020. 09:53

Prijavite se na nagradni natječaj Tea Benčić Rimay koji nagrađuje najbolju pjesmu u prozi. Natječaj traje do 7. studenoga 2020., a cilj mu je poticanje književnog stvaralaštva te vrednovanje najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi. Više na poveznici:

https://www.nkc-sisak.hr/wp-content/uploads/2020/10/Natjecaj_Tea_Bencic_Rimay_2020.pdf

 [više]

Znanje na djelu: Karijeroteka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 12. 10. 2020. 15:15

Novi program Znanje na djelu: Krijeroteka niz je predavanja i razgovora na daljinu sa zanimljivim ljudima iz svijeta rada: znanstvenika, inovatora, dizajnera i menadžera koji odgovaraju na pitanja mladih o najvažnijim pitanjima o životu, napretku i uspjehu. Više o programu te kako sudjelovati pročitajte u privitku.

 [više]

Otvoreni četvrtak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 8. 10. 2020. 12:20

Filozofski fakultet i ove godine provodi projekt popularizacije znanosti pod nazivom Otvoreni četvrtak kada profesori tog fakulteta pokušavaju u okviru niza predavanja približiti znanost široj publici. Ciljevi su poticanje kritičkog mišljenja, razvijanje komunikacijskih vještina, učenje o kulturi, idejama i konceptima. Pristup predavanjima slobodan je, a popis tema i datuma pogledajte u priloženom plakatu projekta.

 [više]

Jedan od deset najljepših pogleda u RH Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 1. 10. 2020. 12:25

Naša je škola izabrana među deset škola u RH s najljepšim pogledom na portalu srednja.hr. Pogledajte koje su još škole ušle u uži izbor prekrasnih pogleda na poveznici: https://www.srednja.hr/svastara/10-skola-hrvatskoj-s-najljepsim-pogledom/.

 [više]

Festival prava djece

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 29. 9. 2020. 09:02

Posjetite 12. Festival prava djece koji će se ove godine održati na daljinu tijekom listopada i studenoga 2020. Cilj festivala je proslava dječjih prava te promocija stvaralaštva djece i mladih, a sam festival je besplatan i inkluzivan. Kako sudjelovati pogledajte na www.festivalpravadjece.com, a za sve informacije pišite na festivalpravadjece@alternator.hr.

 [više]

Europski tjedan održivog razvoja

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 25. 9. 2020. 09:22

U povodu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja pozivamo vas da sudjelujete na nagradnom natječaju Moj pogled na ciljeve održivog razvoja. Cilj je potaknuti učenike na razmišljanje o važnosti našeg planeta i odgovornog ponašanja prema ljudima, prirodi i okolišu te da kreativnim izražavanjem prenesu svoje viđenje globalnih ciljeva održivog razvoja. Pravila, uvjete i ostale važne informacije pogledajte pod više.

 [više]

Lat's volunteer - volontirajmo

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 9. 2020. 09:38

Agencija za mobilnost i programe EU organizira međunarodno osposobljavanje Let's volunteer s ciljem osnaživanja škola za uključivanje međunarodnih volontera kroz program Europskih snaga solidarnosti. Sudjelovanje na edukaciji  je besplatno i traje od 19. do 23. listopada 2020., detalji na više.

 [više]

Razlistaj se!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 9. 2020. 11:13

Foto natječaj Razlistaj ove! godine kreće s temom Priroda okom čitatelja te traje od 17. kolovoza do 1. listopada 2020. Povežite književnost s prizorima iz prirode (omiljeni stih, roman, književni lik...). Nazivom fotografije otkrijete ili dajte naslutiti poveznicu književnosti i prirode. Više na poveznici:

https://www.djknjiznica.com/foto-natjecaj-razlistaj-se/

 [više]

Načina rada školske knjižnice u vrijeme bolesti Covid-19

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 4. 9. 2020. 15:09

Upute o načinu rada školske knjižnice u vrijeme bolesti Covid-19:

1. Poštivanje epidemioloških mjera: dezinfekcija ruku pri ulasku, nošenje maski, ulazak jedan po jedan, držati razmak od 2 m, nema korištenja čitaonice

2. Posudba knjižne građe: popis zahtjeva cijelog razreda donosi jedan učenik

3. Razduživanje građe: svaki učenik vraća svoju knjigu u kutiju ispred knjižnice

Opširnije u priloženom dokumentu.

 [više]

Smiješak... čitajte!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 29. 6. 2020. 08:11

 

Uključite se u 15. foto natječaj Smiješak... čitajte! u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva s ciljem isticanja važnosti te pozitivne i zabavne starane čitanja i pismenosti. Kriteriji su maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora. Natječaj traje od 1. srpnja do 25. kolovoza 2020., a sve upute nalaze se na sljedećoj poveznici:

http://hcd.hr/wp-content/uploads/sites/356/2020/06/Natjecaj-15.-Smijesak.docx

 [više]

Forum za odgoj - Sanjam školu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 3. 6. 2020. 17:03

Forum za slobodu odgoja poziva sve učenike srednjih škola da podijele svoja razmišljanja o obrazovanju i školi u budućnosti. U pisanoj formi trebate razmisliti o predmetima koje biste učili i na koji način, kako bi nastava bila organizirana, kakvi bi bili odnosi u takvoj školi, kako bi se učenici trebali osjećati. Poziv, upute i obrazac nalaze se na poveznici: http://www.fso.hr/2020/05/25/sanjam-skolu-poziv-ucenicama-i-ucenicima-srednjih-skola/

 

 [više]

Forum za odgoj - Izbori

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 1. 6. 2020. 17:21

Za nešto više od mjesec dana održat će se izbori za zastupnike i zastupnice u Hrvatskom saboru. Bit će to deseti parlamentarni izbori, a za neke od vas prva prilika da sudjelujete u takom odabiru i da kreirate budućnost Hrvatske. Digitalne obrazovne materijale vezane za izbor u Saboru možete pogledati na poveznici niže, a na kraju rješavanjem testa možete dobiti i potvrdu o položenom modulu.

https://docs.google.com/presentation/d/1v1bxa1wwpn

ULKUj8JsRHV9XJym03HO6927vQuJKTe1g/edit#slide=id.gcb9a0b074_1_0

 [više]

Srdačno, hrana

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 27. 5. 2020. 18:00

Centar za edukaciju i informiranje vas poziva na radionicu "Srdačno, hrana" koja se provodi u okviru projekta "Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane". Cilj radionice je povećenje znanja, vještina i svijesti o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja. Radionica će se održati 9. lipnja u 11 sati preko aplikacije Zoom, a prijave su do 7. lipnja na e-mail adresu ceip.info@gmail.com. 

 [više]

Međunarodni parlament mladih 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 5. 2020. 10:16

Međunarodni parlament mladih u organizaciji Informacijskog Centra Europe Direct održat će se 28. svibnja u 10 h preko Zoom aplikacije (klikni više). Raspravljat će se o europskoj budućnosti  s temom uloge i odgovornosti mladih za stvaranje zajedničke budućnosti. Sudionici će imati priliku sudjelovati na radionicama te izraziti svoje mišljenje o klimi i ekloškim izazovima, obrazovanju, migrantskoj  i corona krizi. Budite dijelom rasprave!

 

 [više]

Međunarodni dan obitelji

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 15. 5. 2020. 11:11

Međunarodni dan obitelji proglašen je rezolucijom Ujedinjenih naroda sada davne 1993., a 1994. se  po prvi puta kao takav obilježio. Opišite, fotografirajte ili snimite svoju obitelj u doba Covida-19. Po čemu je posebna, zašto je drukčija i zašto je važna?

 [više]

Međunarodna online konferencija

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 5. 2020. 18:12

Sudjelujte na webinarima u okviru međunarodne konferencije "Digital citizenship breakfast bytes" od 11. do 20. svibnja na kojima će se obrađivati teme sigurnosti djece na internetu, internetsko zlostavljanje, digitalizacija škola i sustava, digitalne igre i digitalni marketing. Poveznica konferencije nalazi se u pozivu.

 [više]

Virtualni Dan Europe 2020.

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 5. 2020. 10:38

Ove se godine prvi puta virtualno obilježava Dan Europe pod sloganom Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu - Solidarnost.hr. Cilj je omogućiti građanima da komuniciraju svoje, osjećaje, želje i nadanja preko društvenih mreža, a na sam dan očekuje vas bagat umjetnički, glazbeni, filmski program, virtualni nastupi i poruke solidarnosti.

 [više]

Noć knjige #sknjigomnisiizoliran

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 23. 4. 2020. 22:35

U povodu obilježavanja Noći knjiga nudimo vam tri knjižna izazova: BOOKFACE:  strateško oblaganje lica ili tijela uz omot knjige koji sadrži odgovarajući dio tijela tako da čine jednu cjelinu; HRPTOSTIH: kreiranje stiha, pjesme ili otkačene rečenice od knjiga koje imate u svome domu na način da ih složite jedne na drugu tako da se naslovi knjiga čitaju od gore prema dolje; SHELFIE: fotografiranje samoga sebe i svoje police s knjigama i svime onime što se uz njih nalazi.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 22. 4. 2020. 13:09

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje koji se u RH obilježava od 1990. g. istražite što je ekološki otisak i izračunajte svoj služeći se poveznicom earthday.org. Razlislite kako smanjiti ekološki otisak kao pojedinac, škola i društvo te koje su pozitivne posljedice COVIDA-19 na planet Zemlju.

 [više]

Webučionica

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 2. 4. 2020. 11:29

Webučionica je stranica na kojoj možete svaki dan u 19.15 pogledati i poslušati webinare o različitim temama uživo, ali i snimke prethodno održanih webinara. Prijavljujete se preko korisničkog imena i lozinke te za sudjelovanje možete preuzeti i potvrdu na kraju. Prijava je moguća i preko ema-e.

https://webucionica.weebly.com/

 

 

 [više]

Virtualni svijet korisnih informacija

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 3. 2020. 17:00

Posjetite Virtualni svijet korisnih informacija gdje možete pronaći almanahe, atlase i karte, biografije i bibliografije, digitalne baze, arhive i zbirke, enciklopedije i leksikone, knjige i časopise, prevoditelje i gramatike, edukativne informacijske izvore i mrežne izvore za učenje. Ostanite doma!

 [više]

#ostanidoma

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 3. 2020. 16:48

Ostajem doma na https://bit.ly/398MW33 stranici s besplatnim izvorima na kojoj možete čitati, učiti, zabavljati se, uživati u umjetnosti, virtualno putovati, posjećivati muzeje, galerije, knjižnice, kazališta i još puno toga. Ostanite doma!

 [više]

Fizika u knjižnici

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 2. 2020. 17:28

Danas je školska knjižnica bila mjestom učenja o elektromagnetskim valovima. Učenici su proučavali i otkrivali temeljne pojmove u radnim skupinama te premjestili predmet Fizike u novo okruženje. 

 [više]

Radionice u American Corneru

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 21. 2. 2020. 12:33

Članica Filmsko-debatnog tima Petra Sušac sudjelovala je na dvama predavanjima i radionicama: Stoici i Instagram te Ja sam mlada, a jesam li pasivna? Radionice su se održale u American Corneru u GISKO-u, a učenica je svoja saznanja podijelila s timom.

 [više]

HNK - Marija Stuart

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 11. 2. 2020. 22:47

Pogledali smo premijeru Shillerove drame Marija Stuart u režiji Tamare Damjanović. Ova psihološko povijesna tragedija prikazuje sraz dviju kraljica, škotske Marije Stuart i engleske Elizabete I.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2020.

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 11. 2. 2020. 20:15

Dan sigurnijeg interneta 2020. Zajedno za bolji internet obilježen je provođenjem radionice Kritičko vrednovanje izvora informacija i elektroničko nasilje u školskoj knjižnici. Učenici su imenovali i prepoznali kriterije vrednovanja izvora informacija, samostalno razlikovali vjerodostojne od nevjerodostojnih, prepoznali vrste elektorničkog nasilja te istražili mrežne stranice važne za sigurnost na internetu.

 [više]

Svečana promocija u Zagrebu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 31. 1. 2020. 22:43

Na svečanoj promociji odgojitelja, nastavnika i stručnih suradnika u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u stručnu suradnicu savjetnicu promovirana je prof.  Irena ostrički Gerber. AZOO i MZO nagradili su najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim usavršavanjem unaprjeđuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazvni sustav u cjelini.

 [više]

Međunarodna konferencija Europski realiteti - Kretanja

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 13. 12. 2019. 09:55

Prof. Ostrički Gerber sudjelovala je na 4. međunarodnoj konferenciji Medijski realiteti - Kretanja te predstavila znanstveni rad Transmedijalne funkcije leksičkih odstupanja od jezične norme u hrvatskom i engleskom jeziku.

 [više]

Radionice zadružnih sekcija - AgroVet

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 12. 2019. 10:02

Voditelji sekcija zadruge AgroVet održali su radionice izrade božićnih vijenaca i ukrasa te pakirali zadružne proizvode za predstavljanje i prodaju na Eko trgu gornjogradske tržnice te na Adventu kreativnosti na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku.

 [više]

Inteliber

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 11. 2019. 09:19

Danas smo posjetili Interliber - najveći hrvatski sajam knjiga i učila. Osim što smo obišli sve nakladnike i kupili mnoštvo knjiga, sudjelovali smo u predstavljanju knjiga te Okruglom stolu - Odgojno-obrazovna uloga stručnih suradnika školskih knjižničara.

 [više]

Zasadi drvo, ne budi panj!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 25. 10. 2019. 12:58

Sudjelovali smo u edukaciji provedenoj u organizaciji naše škole u okviru građanske inicijetive Zasadi drvo, ne budi panj. Prof. Alagić održala je predavanje i demonstraciju o izboru vrsta, sadnji i postupcima njege sadnica.

 [više]

Dan škole

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 18. 10. 2019. 10:33

Danas smo obilježili Dan škole koji vežemo za Dan zahvalnosti za plodove zemlje te Dane kruha. Učenici su mogli sudjelovati u nizu kreativnih, stručnih i sportskih radionica koje su se održavale na razliučitim lokacijama školske zgrade i imanja. Prof. Ostrički Gerber i Spajić bile su zadužene za jesensko uređenje prostora škole te kreativne radionice tehnika aranžiranja.

 [više]

HNK - Sugar

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 11. 10. 2019. 11:45

Pogledali smo novi mjuzikl Sugar prema motivima popularnog filma B. Wildera i A. L. Diamonda Neki to vole vruće. Predstavu je režirala Nina Kleflin, a solistima, zborom i orkestrom dirigirao je Mladen Tutavac.

 [više]

Kreativne radionice

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 10. 2019. 10:07

Posjetili smo 31. smotru učeničkih zadruga RH u Vinkovcima, festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnoti i poduzetništva te sudjelovali u različitim kreativnim radionicama kao što je aranžiranje cvjetnih vijenaca i izrada jesenske dekoracije od bundeva, tehnike anranžiranja, izrada nakita od prirodnih materijala, izrada biljnih terarija te izrada sapuna.

 [više]

Noć istraživača - Tržnica budućnosti

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 27. 9. 2019. 14:56

Voditelji sekcija zadruge AgroVet prof. Spajić, Ostrički Gerber i Marić zajedno s učenicima  predstavili su školu na Tržnici budućnosti u dvorištu Rektorata sa dva prikaza jela i običaja: Hrana i običaji u vrijeme J.J. Strossmayera te Hrana budućnosti koja će se proizvoditi u laboratorijima. Učenici su očitavali DNK posjetitelja te prema rezultatima nudili eliksire, tonike i tablete kao hranu budućnosti.

 [više]

HNK u našoj školi

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 9. 2019. 11:31

Naša je škola danas ugostila Hrvatsko narodno kazalište Osijek. Kazalištarci su predstavili svoj novi program za cijelu kazališnu godinu te pripremila predavanje o radu i životu u kazalištu, a mi ćemo ih i ove godine posjetiti barem četiri puta. Predstave koje ćemo gledati su Marija Stuart, Žene u crvenom, Škola za žene te Sugar.

 [više]

Školska tržnica petkom

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 9. 2019. 11:27

Danas je otvorena Školska tržnica petkom na kojoj će zadrugari i voditelji sekcija zadruge AgroVet prodavati školske proizvode svakog petka od 10.00 do 17.00 sati u školskom predvorju.

 [više]

Festival cvijeća

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 12. 5. 2019. 12:45

Sudjelovali smo u predstavljanju škole i školskih proizvoda na Festivalu cvijeća u Osijeku. U pripremi postava, predstavljanju škole, reviji cvijeća i vjenčanica, prodaji te snimanju i fotografiranju sudjelovali su članovi Promidžbenog tima i sekcije Multimedija koje vodi prof. Irena Ostrički Gerber.

 [više]

Zadruga Agrovet - Smotra

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 5. 2019. 12:36

Sudjelovali smo na Smotri učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije u Ernestinovu u Parku skulptura. Profesori Ostrički Gerber, Plaščak i Kralik zajedno s učenicima zadružnih sekcija predstavili su školske proizvode i način njihova nastajanja. Smotra je natjecateljskog, izložbenog i prodajnog karaktera te smo od 27 škola zauzeli 10. mjesto.

 [više]

Filmsko-debatni tim

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 5. 2019. 12:27

Najbolja debatantica Filmsko-debatnog tima sudjelovala je na skupu za mlade pod nazivom International Youth Parliament Session and Debate od 7. do 9. svibnja u Slavonskom Brodu. Niz predavanja, radionica i simulacija se na engleskom jeziku organizirao je EDIC.

 [više]

Obnova knjižnog fonda

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 8. 5. 2019. 12:22

Školska knjižnica  dobila je donaciju od 53 jedinica knjižne građe uglavnom stručne literature i lektire od Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

 [više]

HNK - Buba u uhu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 7. 5. 2019. 12:14

Učenici Dramske družine i Filmsko-debatnog tima zajedno s voditeljicom prof. Irenom Ostrički Gerber u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku pogledali su vodvilj Buba u uhu, francuskog dramatičara G. Feydeana.

 [više]

Filmsko-debatni tim

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 4. 2019. 14:35

Članica Filmsko-debatnog tima Petra Sušac pozvana je kao najbolja debatantica na Međunarodni parlament mladih "Kakvu Europu želimo" u organizaciji Informacijskog centra Europe Direkt, EU komisije u RH i Savjeta mladih. 

 [više]

Turnir u šahu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 3. 4. 2019. 12:22

Danas je u školskoj knjižnici održan turnir u šahu. Učenici su se natjecali za pet prvih mjesta koja osiguravaju nastup na gradskoj razini natjecanja.

 [više]

Ni da ni ne

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 29. 3. 2019. 14:38

Članovi Filmsko-debatnog tima i Dramske družine u Pragu i Taboru u Republici Češkoj snimili su drugi film za potrebe emisije za mlade Ni da ni ne, HRT.

 [više]

Erasmus+ Rastemo zajedno - Prag

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 3. 2019. 14:31

U okviru Erasmus+ projekta Rastemo zajedno dvanaestoro učenika u pratnji profesorica Ostrički Gerber i Stivaničević posjetilo je grad Prag i mnoge njegove znamenitosti. Od stare gradske jezgre u kojoj smo vidjeli gradsku vijećnicu iz 1338. i Praški astronomski sat preko Karlova mosta i Zlatne ulice do Katedrale sv. Vida, Praškog dvorca, Kafkine i Plešuće kuće.

 [više]

Erasmus+ Rastemo zajedno - Tabor

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 22. 3. 2019. 14:19

Dvanaestoro učenika u pratnji profesorica Ostrički Gerber i Stivaničević boravilo je 14 dana u češkom Taboru u okviru Erasmus+ projekta Rastemo zajedno. Obišli smo grad Tabor, gradske tunele i katakombe, muzej čokolade, botanički i zoološki vrt, farme životinja, okušali smo se u igri laserima te u penjanju po umjetnoj stijeni.

 [više]

Agrovet - sekcija Multimedija

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 14. 3. 2019. 15:26

Agrovet zadružna sekcija Multimedija s voditeljicom prof. Ostrički Gerber pripremila je i poslala najbolje fotografije na Foto natječaj "Knjiga svaki dan". Tema natječaja i izložbe je motiv, lik ili osobna impresija djela, a cilj je pularizacija knjige i čitanja te kreativne interpretacije književnog djela.

 [više]

Posjet Muzeju Slavonije

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 8. 3. 2019. 13:17

Članovii Filmsko-debatnog tima i Dramske družine posjetili su Muzej Slavonije. Muzej Slavonije je najstarija ustanova u gradu Osijeku i najveći muzej općeg tipa u Hrvatskoj. Broji 500 tisuća eksponata u preko 160 muzejskih zbirki. U sklopu Muzeja djeluje i njaveća muzejska knjižnica u Hrvatskoj.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

KAKO DO NAS...

 

SATNICA ZVONJENJA

SAT     VRIJEME
1. 8.00-8.40
2. 8.45-9.25
3. 9.30-10.10
4. 10.20-11.00
5. 11.05-11.45
6. 11.50-12.30
7. 12.35-13.15
0. 13.50-14.30
1. 14.35-15.15
2. 15.20-16.00
3. 16.10-16.50
4. 16.55-17.35
5. 17.40-18.20
6. 18.25-19.05

   

 
Dokumenti
MALA ANKETA
Koje jabuke najviše voliš?

CMS za škole logo
Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek / Jadrovska 20, HR-31000 Osijek / ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr / ured@ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju