preskoči na sadržaj

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

 > O školi  > Knjižnica
O knjižnici

 

Dobro došli na stranicu školske knjižnice!

 

Knjžnica Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek nalazi se u samom središtu škole na 109 m2. Knjižnica ima 34 čitaonička mjesta te računala s pristupom internetu. Knjižnični fond broji oko 2700 jedinica knjižne građe, stotinjak jedinca AV-građe te 15-ak naslova periodike (novine i časopisi).

Djelatnost školske knjižnice sastavni je dio odgojno-obrazovnog sustava i izravno je uključena u nastavni proces. Plan i program rada knižnice temelji se neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima, suradnji s nastavnicima, pripremi, planiranju i programiranju odgojno-obrazovnog rada, kulturnoj i javnoj djelatnosti, administrativno-stručnoj djelatnosti te stručnom usavršavanju.

Svaki učenik (i djelatnik) Škole ujedno je i član školske knjižnice i kao takav ima određena prava i obveze. Korisnik može posuđivati knjige (najviše dvije odjednom), služiti se periodikom i referentnom zbirkom u čitaonici, pisati seminare i završne radove, baviti se istraživačkim radom, sudjelovati u radionicama, predavanjima, debatama, izrađivati plakate i panoe, sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima  (Dramske družina, Filmsko-debatni tim, Školski zbor, Multimedija), pripremati se za božićni program i priredbu, Školski maskenbal ili Dan škole. Stručna suradnica školska knjižničarka u knjižnici održava radionice s temama iz Građanskog i Zdravstvenog odgoja i obrazovanja u korelaciji s drugim predmetnim područjima, kao i sastanke Aktiva društveno-humanističkih predmeta, Promidžbenog tima, Povjerenstva za kvalitetu i sl.

Tijekom boravka u knjižnicu korisnici su dužni poštivati Pravilnik knjižnice. Obveza učenika je držati se rokova posudbe, koji je u pravilu 14 dana te čuvati knjige od oštećenja. Zakasnina se ne naplaćuje.  

Knjžnica je u slobodnom pristupu, a fond je podijeljen na skupine od 0-9, radi lakšeg snalaženja. Skupine su sljedeće:

 1. Opća djela
 2. Filozofija. Psihologija.
 3. Religija. Teologija. Ateizam.
 4. Nepopunjena skupina
 5. Matematika. Prirodne znanosti.
 6. Primijenjene znanosti. Medicina. Tehnologija.
 7. Umjetnost. Zabava. Sport.
 8. Jezik. Književnost.
 9. Geografija. Biografija. Povijest.

Referentna zbirka:

 • atlasi
 • enciklopedije
 • leksikoni
 • priručnici
 • rječnici

 

openlibrary.org

Audible Stories | Audible.com


Djelatno vrijeme knjižnice

Ponedjeljak   12.00-18.00

Utorak             8.00-14.00

Srijeda           12.00-18.00

Četvrtak           8.00-14.00

Petak              12.00-18.00 (2. i 4. razredi popdne)

                         8.00-14.00 (1. i 3. razredi ujutro)

Knjižnica je otvorena šest sati dnevno, odnosno 30 sati tjedno te radi u obje nastavne smjene. Broj telefona je 031/275-967.

 

Irena Ostrički Gerber, mag. bibl. et mag. educ. philol. croat., školska knjižničarka, stručna suradnica - mentorica

Zaduženja 2019./2020.

1. Voditeljica Dramske družine

2. Voditeljica Filmsko-debatnog tima

3. Voditeljica Agrovet sekcije Multimedija

4. Voditeljica Aktiva društveno-humanističkih predmeta

5. Voditeljica Promidžbenog tima

6. Predsjednica Etičkog povjerenstva

7. Podpredsjednica i članica Povjerenstva za kvalitetu

8. Članica Školskog odbora

9. Odgovorna osoba za provođenje Pravilnika o postupanju odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika (...)

 

Događanja...

Smiješak... čitajte

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 29. 6. 2020. 08:11

 

Uključite se u 15. foto natječaj Smiješak... čitajte u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva s ciljem isticanja važnosti te pozitivne i zabavne starane čitanja i pismenosti. Kriteriji su maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora. Natječaj traje od 1. srpnja do 25. kolovoza 2020., a sve upute nalaze se na sljedećoj poveznici:

http://hcd.hr/wp-content/uploads/sites/356/2020/06/Natjecaj-15.-Smijesak.docx

 [više]

Forum za odgoj - Sanjam školu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 3. 6. 2020. 17:03

Forum za slobodu odgoja poziva sve učenike srednjih škola da podijele svoja razmišljanja o obrazovanju i školi u budućnosti. U pisanoj formi trebate razmisliti o predmetima koje biste učili i na koji način, kako bi nastava bila organizirana, kakvi bi bili odnosi u takvoj školi, kako bi se učenici trebali osjećati. Poziv, upute i obrazac nalaze se na poveznici: http://www.fso.hr/2020/05/25/sanjam-skolu-poziv-ucenicama-i-ucenicima-srednjih-skola/

 

 [više]

Forum za odgoj - Izbori

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 1. 6. 2020. 17:21

Za nešto više od mjesec dana održat će se izbori za zastupnike i zastupnice u Hrvatskom saboru. Bit će to deseti parlamentarni izbori, a za neke od vas prva prilika da sudjelujete u takom odabiru i da kreirate budućnost Hrvatske. Digitalne obrazovne materijale vezane za izbor u Saboru možete pogledati na poveznici niže, a na kraju rješavanjem testa možete dobiti i potvrdu o položenom modulu.

https://docs.google.com/presentation/d/1v1bxa1wwpn

ULKUj8JsRHV9XJym03HO6927vQuJKTe1g/edit#slide=id.gcb9a0b074_1_0

 [više]

Srdačno, hrana

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 27. 5. 2020. 18:00

Centar za edukaciju i informiranje vas poziva na radionicu "Srdačno, hrana" koja se provodi u okviru projekta "Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane". Cilj radionice je povećenje znanja, vještina i svijesti o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja. Radionica će se održati 9. lipnja u 11 sati preko aplikacije Zoom, a prijave su do 7. lipnja na e-mail adresu ceip.info@gmail.com. 

 [više]

Međunarodni parlament mladih 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 5. 2020. 10:16

Međunarodni parlament mladih u organizaciji Informacijskog Centra Europe Direct održat će se 28. svibnja u 10 h preko Zoom aplikacije (klikni više). Raspravljat će se o europskoj budućnosti  s temom uloge i odgovornosti mladih za stvaranje zajedničke budućnosti. Sudionici će imati priliku sudjelovati na radionicama te izraziti svoje mišljenje o klimi i ekloškim izazovima, obrazovanju, migrantskoj  i corona krizi. Budite dijelom rasprave!

 

 [više]

Međunarodni dan obitelji

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 15. 5. 2020. 11:11

Međunarodni dan obitelji proglašen je rezolucijom Ujedinjenih naroda sada davne 1993., a 1994. se  po prvi puta kao takav obilježio. Opišite, fotografirajte ili snimite svoju obitelj u doba Covida-19. Po čemu je posebna, zašto je drukčija i zašto je važna?

 [više]

Međunarodna online konferencija

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 5. 2020. 18:12

Sudjelujte na webinarima u okviru međunarodne konferencije "Digital citizenship breakfast bytes" od 11. do 20. svibnja na kojima će se obrađivati teme sigurnosti djece na internetu, internetsko zlostavljanje, digitalizacija škola i sustava, digitalne igre i digitalni marketing. Poveznica konferencije nalazi se u pozivu.

 [više]

Virtualni Dan Europe 2020.

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 5. 2020. 10:38

Ove se godine prvi puta virtualno obilježava Dan Europe pod sloganom Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu - Solidarnost.hr. Cilj je omogućiti građanima da komuniciraju svoje, osjećaje, želje i nadanja preko društvenih mreža, a na sam dan očekuje vas bagat umjetnički, glazbeni, filmski program, virtualni nastupi i poruke solidarnosti.

 [više]

Noć knjige #sknjigomnisiizoliran

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 23. 4. 2020. 22:35

U povodu obilježavanja Noći knjiga nudimo vam tri knjižna izazova: BOOKFACE:  strateško oblaganje lica ili tijela uz omot knjige koji sadrži odgovarajući dio tijela tako da čine jednu cjelinu; HRPTOSTIH: kreiranje stiha, pjesme ili otkačene rečenice od knjiga koje imate u svome domu na način da ih složite jedne na drugu tako da se naslovi knjiga čitaju od gore prema dolje; SHELFIE: fotografiranje samoga sebe i svoje police s knjigama i svime onime što se uz njih nalazi.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 22. 4. 2020. 13:09

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje koji se u RH obilježava od 1990. g. istražite što je ekološki otisak i izračunajte svoj služeći se poveznicom earthday.org. Razlislite kako smanjiti ekološki otisak kao pojedinac, škola i društvo te koje su pozitivne posljedice COVIDA-19 na planet Zemlju.

 [više]

Webučionica

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 2. 4. 2020. 11:29

Webučionica je stranica na kojoj možete svaki dan u 19.15 pogledati i poslušati webinare o različitim temama uživo, ali i snimke prethodno održanih webinara. Prijavljujete se preko korisničkog imena i lozinke te za sudjelovanje možete preuzeti i potvrdu na kraju. Prijava je moguća i preko ema-e.

https://webucionica.weebly.com/

 

 

 [više]

Virtualni svijet korisnih informacija

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 3. 2020. 17:00

Posjetite Virtualni svijet korisnih informacija gdje možete pronaći almanahe, atlase i karte, biografije i bibliografije, digitalne baze, arhive i zbirke, enciklopedije i leksikone, knjige i časopise, prevoditelje i gramatike, edukativne informacijske izvore i mrežne izvore za učenje. Ostanite doma!

 [više]

#ostanidoma

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 3. 2020. 16:48

Ostajem doma na https://bit.ly/398MW33 stranici s besplatnim izvorima na kojoj možete čitati, učiti, zabavljati se, uživati u umjetnosti, virtualno putovati, posjećivati muzeje, galerije, knjižnice, kazališta i još puno toga. Ostanite doma!

 [više]

Fizika u knjižnici

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 2. 2020. 17:28

Danas je školska knjižnica bila mjestom učenja o elektromagnetskim valovima. Učenici su proučavali i otkrivali temeljne pojmove u radnim skupinama te premjestili predmet Fizike u novo okruženje. 

 [više]

Radionice u American Corneru

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 21. 2. 2020. 12:33

Članica Filmsko-debatnog tima Petra Sušac sudjelovala je na dvama predavanjima i radionicama: Stoici i Instagram te Ja sam mlada, a jesam li pasivna? Radionice su se održale u American Corneru u GISKO-u, a učenica je svoja saznanja podijelila s timom.

 [više]

HNK - Marija Stuart

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 11. 2. 2020. 22:47

Pogledali smo premijeru Shillerove drame Marija Stuart u režiji Tamare Damjanović. Ova psihološko povijesna tragedija prikazuje sraz dviju kraljica, škotske Marije Stuart i engleske Elizabete I.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2020.

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 11. 2. 2020. 20:15

Dan sigurnijeg interneta 2020. Zajedno za bolji internet obilježen je provođenjem radionice Kritičko vrednovanje izvora informacija i elektroničko nasilje u školskoj knjižnici. Učenici su imenovali i prepoznali kriterije vrednovanja izvora informacija, samostalno razlikovali vjerodostojne od nevjerodostojnih, prepoznali vrste elektorničkog nasilja te istražili mrežne stranice važne za sigurnost na internetu.

 [više]

Svečana promocija u Zagrebu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 31. 1. 2020. 22:43

Na svečanoj promociji odgojitelja, nastavnika i stručnih suradnika u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u stručnu suradnicu savjetnicu promovirana je prof.  Irena ostrički Gerber. AZOO i MZO nagradili su najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim usavršavanjem unaprjeđuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazvni sustav u cjelini.

 [više]

Međunarodna konferencija Europski realiteti - Kretanja

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 13. 12. 2019. 09:55

Prof. Ostrički Gerber sudjelovala je na 4. međunarodnoj konferenciji Medijski realiteti - Kretanja te predstavila znanstveni rad Transmedijalne funkcije leksičkih odstupanja od jezične norme u hrvatskom i engleskom jeziku.

 [više]

Radionice zadružnih sekcija - AgroVet

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 12. 2019. 10:02

Voditelji sekcija zadruge AgroVet održali su radionice izrade božićnih vijenaca i ukrasa te pakirali zadružne proizvode za predstavljanje i prodaju na Eko trgu gornjogradske tržnice te na Adventu kreativnosti na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku.

 [više]

Inteliber

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 11. 2019. 09:19

Danas smo posjetili Interliber - najveći hrvatski sajam knjiga i učila. Osim što smo obišli sve nakladnike i kupili mnoštvo knjiga, sudjelovali smo u predstavljanju knjiga te Okruglom stolu - Odgojno-obrazovna uloga stručnih suradnika školskih knjižničara.

 [više]

Zasadi drvo, ne budi panj!

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 25. 10. 2019. 12:58

Sudjelovali smo u edukaciji provedenoj u organizaciji naše škole u okviru građanske inicijetive Zasadi drvo, ne budi panj. Prof. Alagić održala je predavanje i demonstraciju o izboru vrsta, sadnji i postupcima njege sadnica.

 [više]

Dan škole

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 18. 10. 2019. 10:33

Danas smo obilježili Dan škole koji vežemo za Dan zahvalnosti za plodove zemlje te Dane kruha. Učenici su mogli sudjelovati u nizu kreativnih, stručnih i sportskih radionica koje su se održavale na razliučitim lokacijama školske zgrade i imanja. Prof. Ostrički Gerber i Spajić bile su zadužene za jesensko uređenje prostora škole te kreativne radionice tehnika aranžiranja.

 [više]

HNK - Sugar

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 11. 10. 2019. 11:45

Pogledali smo novi mjuzikl Sugar prema motivima popularnog filma B. Wildera i A. L. Diamonda Neki to vole vruće. Predstavu je režirala Nina Kleflin, a solistima, zborom i orkestrom dirigirao je Mladen Tutavac.

 [više]

Kreativne radionice

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 10. 2019. 10:07

Posjetili smo 31. smotru učeničkih zadruga RH u Vinkovcima, festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnoti i poduzetništva te sudjelovali u različitim kreativnim radionicama kao što je aranžiranje cvjetnih vijenaca i izrada jesenske dekoracije od bundeva, tehnike anranžiranja, izrada nakita od prirodnih materijala, izrada biljnih terarija te izrada sapuna.

 [više]

Noć istraživača - Tržnica budućnosti

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 27. 9. 2019. 14:56

Voditelji sekcija zadruge AgroVet prof. Spajić, Ostrički Gerber i Marić zajedno s učenicima  predstavili su školu na Tržnici budućnosti u dvorištu Rektorata sa dva prikaza jela i običaja: Hrana i običaji u vrijeme J.J. Strossmayera te Hrana budućnosti koja će se proizvoditi u laboratorijima. Učenici su očitavali DNK posjetitelja te prema rezultatima nudili eliksire, tonike i tablete kao hranu budućnosti.

 [više]

HNK u našoj školi

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 9. 2019. 11:31

Naša je škola danas ugostila Hrvatsko narodno kazalište Osijek. Kazalištarci su predstavili svoj novi program za cijelu kazališnu godinu te pripremila predavanje o radu i životu u kazalištu, a mi ćemo ih i ove godine posjetiti barem četiri puta. Predstave koje ćemo gledati su Marija Stuart, Žene u crvenom, Škola za žene te Sugar.

 [više]

Školska tržnica petkom

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 20. 9. 2019. 11:27

Danas je otvorena Školska tržnica petkom na kojoj će zadrugari i voditelji sekcija zadruge AgroVet prodavati školske proizvode svakog petka od 10.00 do 17.00 sati u školskom predvorju.

 [više]

Festival cvijeća

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 12. 5. 2019. 12:45

Sudjelovali smo u predstavljanju škole i školskih proizvoda na Festivalu cvijeća u Osijeku. U pripremi postava, predstavljanju škole, reviji cvijeća i vjenčanica, prodaji te snimanju i fotografiranju sudjelovali su članovi Promidžbenog tima i sekcije Multimedija koje vodi prof. Irena Ostrički Gerber.

 [više]

Zadruga Agrovet - Smotra

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 5. 2019. 12:36

Sudjelovali smo na Smotri učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije u Ernestinovu u Parku skulptura. Profesori Ostrički Gerber, Plaščak i Kralik zajedno s učenicima zadružnih sekcija predstavili su školske proizvode i način njihova nastajanja. Smotra je natjecateljskog, izložbenog i prodajnog karaktera te smo od 27 škola zauzeli 10. mjesto.

 [više]

Filmsko-debatni tim

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 9. 5. 2019. 12:27

Najbolja debatantica Filmsko-debatnog tima sudjelovala je na skupu za mlade pod nazivom International Youth Parliament Session and Debate od 7. do 9. svibnja u Slavonskom Brodu. Niz predavanja, radionica i simulacija se na engleskom jeziku organizirao je EDIC.

 [više]

Obnova knjižnog fonda

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 8. 5. 2019. 12:22

Školska knjižnica  dobila je donaciju od 53 jedinica knjižne građe uglavnom stručne literature i lektire od Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

 [više]

HNK - Buba u uhu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 7. 5. 2019. 12:14

Učenici Dramske družine i Filmsko-debatnog tima zajedno s voditeljicom prof. Irenom Ostrički Gerber u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku pogledali su vodvilj Buba u uhu, francuskog dramatičara G. Feydeana.

 [više]

Filmsko-debatni tim

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 10. 4. 2019. 14:35

Članica Filmsko-debatnog tima Petra Sušac pozvana je kao najbolja debatantica na Međunarodni parlament mladih "Kakvu Europu želimo" u organizaciji Informacijskog centra Europe Direkt, EU komisije u RH i Savjeta mladih. 

 [više]

Turnir u šahu

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 3. 4. 2019. 12:22

Danas je u školskoj knjižnici održan turnir u šahu. Učenici su se natjecali za pet prvih mjesta koja osiguravaju nastup na gradskoj razini natjecanja.

 [više]

Ni da ni ne

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 29. 3. 2019. 14:38

Članovi Filmsko-debatnog tima i Dramske družine u Pragu i Taboru u Republici Češkoj snimili su drugi film za potrebe emisije za mlade Ni da ni ne, HRT.

 [više]

Erasmus+ Rastemo zajedno - Prag

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 26. 3. 2019. 14:31

U okviru Erasmus+ projekta Rastemo zajedno dvanaestoro učenika u pratnji profesorica Ostrički Gerber i Stivaničević posjetilo je grad Prag i mnoge njegove znamenitosti. Od stare gradske jezgre u kojoj smo vidjeli gradsku vijećnicu iz 1338. i Praški astronomski sat preko Karlova mosta i Zlatne ulice do Katedrale sv. Vida, Praškog dvorca, Kafkine i Plešuće kuće.

 [više]

Erasmus+ Rastemo zajedno - Tabor

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 22. 3. 2019. 14:19

Dvanaestoro učenika u pratnji profesorica Ostrički Gerber i Stivaničević boravilo je 14 dana u češkom Taboru u okviru Erasmus+ projekta Rastemo zajedno. Obišli smo grad Tabor, gradske tunele i katakombe, muzej čokolade, botanički i zoološki vrt, farme životinja, okušali smo se u igri laserima te u penjanju po umjetnoj stijeni.

 [više]

Agrovet - sekcija Multimedija

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 14. 3. 2019. 15:26

Agrovet zadružna sekcija Multimedija s voditeljicom prof. Ostrički Gerber pripremila je i poslala najbolje fotografije na Foto natječaj "Knjiga svaki dan". Tema natječaja i izložbe je motiv, lik ili osobna impresija djela, a cilj je pularizacija knjige i čitanja te kreativne interpretacije književnog djela.

 [više]

Posjet Muzeju Slavonije

Autor: Irena OSTRIČKI GERBER, 8. 3. 2019. 13:17

Članovii Filmsko-debatnog tima i Dramske družine posjetili su Muzej Slavonije. Muzej Slavonije je najstarija ustanova u gradu Osijeku i najveći muzej općeg tipa u Hrvatskoj. Broji 500 tisuća eksponata u preko 160 muzejskih zbirki. U sklopu Muzeja djeluje i njaveća muzejska knjižnica u Hrvatskoj.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 UPISI 2020./2021.

   

   

 

KAKO DO NAS...

 

SATNICA ZVONJENJA

SAT     VRIJEME
1. 8.00-8.45
2. 8.50-9.35
3. 9.40-10.25
4. 10.40-11.25
5. 11.30-12.15
6. 12.20-13.05
7./0. 13.10-13.55
1. 14.00-14.45
2. 14.50-15.35
3. 15.40-16.25
4. 16.40-17.25
5. 17.30-18.15
6. 18.20-19.05
 
Dokumenti
MALA ANKETA
Koje jabuke najviše voliš?

CMS za škole logo
Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek / Jadrovska 20, HR-31000 Osijek / ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr / ured@ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju