preskoči na sadržaj

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

 > Knjižnica
O knjižnici

Dobro došli na stranicu školske knjižnice Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek!

 

Knjžnica Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek nalazi se u samom središtu škole na 109 m2. Knjižnica ima 34 čitaonička mjesta te računala s pristupom internetu, kao i wi-fi. Knjižnični fond broji preko 3000 jedinica knjižne građe, stotinjak jedinca AV-građe te 15-ak naslova periodike (novine i časopisi).

Djelatnost školske knjižnice sastavni je dio odgojno-obrazovnog sustava i izravno je uključena u nastavni proces. Plan i program rada knižnice temelji se neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima, suradnji s nastavnicima, pripremi, planiranju i programiranju odgojno-obrazovnog rada, kulturnoj i javnoj djelatnosti, administrativno-stručnoj djelatnosti te stručnom usavršavanju.

Svaki učenik (i djelatnik) Škole ujedno je i član školske knjižnice i kao takav ima određena prava i obveze. Korisnik može posuđivati knjige (najviše dvije odjednom), služiti se periodikom i referentnom zbirkom u čitaonici, pisati seminare i završne radove, baviti se istraživačkim radom, sudjelovati u radionicama, predavanjima, debatama, izrađivati plakate, panoe i školske postave u okviru javne i kulturne djelatnosti škole, sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima  (Dramske družina, Filmsko-debatni tim, Multimedija, Šahovski klub, Fotografski klub i dr.) te u pripremi i izvedbi javne i kulturne djelatnosti. Stručna suradnica školska knjižničarka u knjižnici održava radionice s temama iz Knjižnično-informacijskog i medijskog odgoja i obrazovanja, Građanskog i Zdravstvenog odgoja i obrazovanja u korelaciji s drugim predmetnim područjima, kao i sastanke Aktiva društveno-humanističkih predmeta, Promidžbenog tima, Povjerenstva za kvalitetu, Školskog ispitnog povjerenstva za državnu maturu, Školskog odbora i sl. Knjižnica je i mjesto istraživanja kako za nastavu, tako i u oviru projektnih aktivnosti mnogih školskih, županijskih i Erasmus+ projekata. Voditeljica je projekta Sigurnost mladih na internetu.

Tijekom boravka u knjižnicu korisnici su dužni poštivati Pravilnik knjižnice. Obveza učenika je poštivati rokove posudbe, koji je u pravilu 14 dana te čuvati knjige od oštećenja. Zakasnina se ne naplaćuje.

 

Knjžnica je u slobodnom pristupu, a fond je podijeljen na skupine od 0-9, radi lakšeg snalaženja. Skupine su sljedeće:

 1. Opća djela
 2. Filozofija. Psihologija.
 3. Religija. Teologija. Ateizam.
 4. Nepopunjena skupina
 5. Matematika. Prirodne znanosti.
 6. Primijenjene znanosti. Medicina. Tehnologija.
 7. Umjetnost. Zabava. Sport.
 8. Jezik. Književnost.
 9. Geografija. Biografija. Povijest.

Referentna zbirka:

 • atlasi
 • enciklopedije
 • leksikoni
 • priručnici
 • rječnici

openlibrary.org

Audible Stories | Audible.com


Djelatno vrijeme knjižnice

  Pon/sri                12.00-18.00

  Uto/čet/pet          8.00-14.00

Knjižnica je otvorena šest sati dnevno, odnosno 30 sati tjedno te radi u        obje  nastavne smjene. Broj telefona je 031/275-967.

Irena Ostrički, magistra knjižničarstva i magistra edukacije hrvatskog jezika, stručna suradnica savjetnica

 

 Zaduženja 2023./2024.

1. Voditeljica Dramske družine

2. Voditeljica Filmsko-debatnog tima

3. Voditeljica AgroVet zadružne sekcije Multimedija

4. Voditeljica Promidžbenog tima škole

5. Voditeljica projekta "Sigurnost mladih na internetu"

6. Administratorica školske mrežne stranice

7. Školska administratorica Središnjeg informacijskog sustava za natjecanja World Skills Croatia pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

8. Školska administratorica Informacijskog sustava za provedbu organizacije natjecanja - Natjecanja i smotre pri Agenciji za odgoj i obrazovanje

9. Zamjenica ispitne koordinatorice za državnu maturu

10. Zamjenica predsjednice Etičkog povjerenstva 

11. Članica Školskog odbora

12. Članica Povjerenstva za kvalitetu

13. Članica Školskog ispitnog povjerenstva za državnu maturu 

14. Projektna asistentica Projektnog tima Erasmus+ opći predmeti

15. Projektna asistentica Projektnog tima za akreditaciju Erasmus+ opći predmeti

16. Projektna asistentica Projektnog tima za provedbu Akreditacije u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja 2023.-2027.

Događanja...

Učenici na Vlaku bez voznog reda

Autor: Irena Ostrički, Margareta Vučak, 14. 5. 2024. 21:04

Učenici naše i Ugostiteljske škole pogledali su Vlak bez voznog reda u kinu Urania. Radi se o debitantskom neorealističkom filmu Veljka Bulajića iz 1959. koji je osvojih mnoge značajne nagrade. Prikazuje međuratno razdoblje i stanovnike škrtog kamenjara Dalmatinske zagore koji kreću u bogatu panonsku ravnicu Slavonije, Baranje, Srijema i Vojvodine trbuhom za kruhom. Nepovjerenje, nezivjesnost i strah od nepoznatog, ali i snažna želja za boljim životom tema je višednevnog putovanja.
 
 [više]

Zemlja bez granica: Izazovi svijet

Autor: Irena Ostrički, 10. 5. 2024. 14:37

U školskoj su knjižnici počele pripreme za sudjelovanju na ovogodišnjoj Zemlji bez granica s temom "Izazovi svijet" ili Izazov i svijet". Dvadesta je godišnjica ove manifestacije te se pripremaju mnoge radionice i veliko izlaganje krajem kolovoza u osječkoj Tvrđi. Sudjelovao je organizator iz Breze Goran Bošković te profesorice Ostrički, Vlašić, Alagić, Baglama, Stivaničević i Mijić.

 [više]

Svjetski dan slobode medija

Autor: Irena Ostrički, 3. 5. 2024. 09:43

U povodu obilježavanja Svjetskog dana slobode medija u školskoj je knjižnici održana radionica "Je li sloboda medija apsolutna?". Učenici 1. MPM razreda debatirali su o važnosti medijskih sloboda, raznovrsnosti, pluralizmu, neovisnosti, ali i o zaštiti ljudske osobnosti, privatnosti, morala, javnog reda i nacionalne sigurnosti. Kreirali su plakate s argumentima kada je medijska sloboda potrebna i obvezna te kada je ona ograničena, nezakonita i opasna. Radionicu je održala stručna suradnica Irena Ostrički na nastavi računalstva profesorice Karmele Mijić.

 [više]

HNK: Maratonci trče počasni krug

Autor: Irena Ostrički, 29. 4. 2024. 21:37

Stotinjak učenika i desetak profesora naše škole danas je pogledalo komediju "Maratonci trče počasni krug" u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Predstava je rađena prema predlošku drame Dušana Kovačevića iz 1972. prema kojemu je nastao i kultni film, a režiju i adaptaciju radila je Olja Đorđević.

 [više]

Obilježeni Dani medijske pismenosti: Virtualni self

Autor: Irena Ostrički, 29. 4. 2024. 10:50

I ove smo godine obilježili Dane medijske pismenosti održavanjem radionice pod nazivom Virtualni ja (self) u medijskom okruženju. Radionicu je u školskoj knjižnici održala stručna suradnica Irena Ostrički u okviru nastave računalstva prof. Karmele Mijić u 3. AT razredu. Učenici su radili na izgradnji zdrave slike o sebi, naučili razdvojiti virtualni, tjelesni i realni self, idealno i realno, kako zadovoljiti psihološke potrebe u ravnoteži realnog i virtualnog, prepoznali su rizike te osmislili plan otpornosti.

 [više]

Završna aktivnost projekta Mladi, kako ste?

Autor: Irena Ostrički, 26. 4. 2024. 10:53

Sudjelovali smo u završnoj aktivnosti i konferenciji projekta Mladi, kako ste? Projekt je to PRONI centra i OBŽ-a kojemu je cilj podići razinu svijesti o potrebama i poteškoćama mentalnog zdravlja mladih, a u kojemu smo sudjelovali s našim učenicima od prve faze. Na završnoj aktivnosti sudjelovali smo u radnoj skupini za izradu preporuka za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladih, na predavanju "Otoprnost u 21. st.", predstavi i izložbi.

 [više]

Noć knjige: kataklizma i knjige za izazovna vremena

Autor: Irena Ostrički, 23. 4. 2024. 13:31

I ove smo godine sudjelovali na nacionalnoj manifestaciji Noći knjige koja se organizira u povodu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Ovogodišnjom temom "Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena" cilj je potaknuti kulturu čitanja, ali i raspravu. Učenici 3. VT na hrvatskom i engleskom jeziku pripremili su prezentacije knjiga koje su bile povod panel rasprave kako i zašto dolazi do kataklizmi, mogu li se spriječiti i kako, koje knjige mogu pomoći? Moderatorice su bile profesorice Irena Ostrički i Željka Brumerček.

 [više]

Arhitektonski fakultet u školskoj knjižnici

Autor: Irena Ostrički, 16. 4. 2024. 13:42

Školsku je knjižnicu posjetilo stotinjak studenata s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Povod dolaska zgrada je škole koja je 2005. proglašena najboljim arhitektonskim postignućem u Republici Hrvatskoj.  Arhitekt školske zgrade, Mladen Jošić, redoviti je profesor istog fakulteta, a za izvedbu naše zgrade osvojio je nagradu Viktor Kovačić. Od tada smo studentima arhitekture na popisu zgrada koje vrijedi vidjeti.

 [više]

Budi mRAK edukacija

Autor: Irena Ostrički, 9. 4. 2024. 09:19

Projekt mRAK dugogodišnji je projekt CroMSIC-a koji se bavi prevencijom najčešćih oblika tumora te podizanjem svijesti o karcinomima i ostalim oboljenjima uzrokovanih Humani Papiloma Virusom (HPV) te prevenciji zaraze dostupnom cijepljenjem protiv HPV-a. U okviru projekta u školskoj knjižnici održana je radionica kojom su studentice medicine educirale učenike o važnosti i načinima prevencije infekcije HPV-om.

 [više]

Hrvatska vojska u školskoj knjižnici

Autor: Irena Ostrički, 12. 3. 2024. 13:40

U školskoj je knjižnici održano predavanje Hrvatske vojske. Zanimanje vojnika predstavio je desetnik Alen Svoren, pripadnik OSRH-a u pratnji državne službenice Gordane Matoković iz MORH-a. Učenici su imali prilike saznati sve o pozivu vojnika, načinu prijave, kriterijima upisa, načinima napredovanja i usavršavanja u sustavu.

 [više]

Školska knjižnica u medijima

Autor: Irena Ostrički, 11. 3. 2024. 14:27

Na internetskom portalu srednja.hr objavljen je članak pod nazivom Školska knjižnica nije samo za posudbu knjiga.  Članak opisuje što se sve događa u knjižnici Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek. Više na poveznici:

https://www.srednja.hr/izborni-predmet/skolska-knjiznicarka-djecu-uci-kriticnu-pismenost-priprema-radionice-skupove-bavi-se-erasmus-projektima/?fbclid=IwAR1Vqax7RkpLw3ERpSO0jMGmjItNpnu4gOikFz6UBz3vEzST4vyxkntYQ8

 [više]

Čitanjem do zvijezda

Autor: Irena Ostrički, 1. 3. 2024. 10:59

Održana je županijska razina smotre Čitanjem do zvijezda. Stručna je suradnica Irena Ostrički bila predsjednica povjerenstva za kreativne uratke s temom Čitam, mislim, razgovaram...

 [više]

Održan je Školski maskenbal

Autor: Irena Ostrički, 9. 2. 2024. 12:02

Učenici i profesori danas su prokazali svoju kreativnost i inovativnost na svečanoj reviji Školskog maskenbala. Nisu to bile samo maske, već razrađene scenske igre u kojima su sudjelovali i cijeli razredi s razrednicima. Najbolje su maske odnijele i slatke nagrade. Stručni sud sastojao se od profesorica Ostrički, Vlašić i Kelava.

 [više]

Pozivamo vas na Školski maskenbal!

Autor: Irena Ostrički, 1. 2. 2024. 07:55

Pozivamo vas na Školski maskenbal koji će se održati 9. veljače od 10 do 11 sati u školskom predvorju. Maskirani učenici bit će oslobođeni usmenog odgovaranja, a najkreativnije maske i izvedbe bit će nagrađene. Prijave kod profesorice Ostrički, pedagoginje Matusine te profesorice Vlašić.

 [više]

Nova godina, novi ja

Autor: Irena Ostrički, 24. 1. 2024. 17:00

Prijavite se na radionicu o novogodišnjim odlukama - Nova godina, novi ja. Naučite kako postaviti realne ciljeve i ustrajati u njima, kako novogodišnje odluke pretvoriti u životne navike, zašto donosimo novogodšnje odluke i zašto one uglavnom ne uspijevaju. Za prijavu posjetite školsku knjižnicu.

 [više]

HNK: Jom Kipur ili pomirenje

Autor: Irena Ostrički, 17. 1. 2024. 21:02

Učenici i nastavnici naše škole danas su posjetili Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku te pogledali predstavu Jom Kipur ili pomirenje. Drama je to redatelja Želimira Mesarića prema predlošku poratnog romana osječke književnice Ivane Šojat. 

 [više]

#SVOJA rodni stereotipi

Autor: Irena Ostrički, 9. 1. 2024. 09:25

Postavljeni panoi i plakati u okviru projekta #SVOJA  o rodnim streotipima. Cilj je jačanje samopouzdanja djevojčica i djevojaka i svijesti o postojanju rodnih i drugih stereotipa na internetu i društvenim mrežama te poticati pozitivnu sliku o vlastitom tijelu u online okruženju.

 [više]

Sretan Božić i nova 2024. godina!

Autor: Irena Ostrički, 25. 12. 2023. 00:02

Sretan Božić i sretnu, zdravu, veselu, uspješnu i načitanu novu 2024. godinu želi vam knjižnica Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek.

 [više]

Erasmus+ Transylvania

Autor: Irena Ostrički, 22. 12. 2023. 17:28

Mihaela Spajić održala je predavanje Erasmus+ Transylvania te podijelila saznanja kako se prijaviti i sudjelovati na Youth Exchangeu, što takva iskustva nose te koja znanja i vještine se usvajaju. Na predavanju u školskoj knjižnici sudjelovali su učenici 1. AT, 2. AT, 4. AT, 3. VT i .3 PTV razreda te nastavnici i stručne suradnice.

 [više]

Djed Božićnjak daruje najmlađe

Autor: Irena Ostrički, 20. 12. 2023. 20:00

Iz dalekih sjevernih krajeva Djed Božićnjak i ove je godine posjetio našu školu i darivao djecu i unuke naših djelatnika. Uz priču i čaroliju uz koju je podijelio pomno birane poklone, djeca, roditelji, bake i djedovi mogli su uživati u prekrasnom božićnom uređenju škole te se počastiti okrjepom. 

 [više]

Božićna radionica "Osjeti magiju"

Autor: Irena Ostrički, 18. 12. 2023. 20:20

Članovi Filmsko-debatnog tima sudjelovali su u Hangout aktivnosti Info centra Osijek i pokazali svoje pjesničko i kreativno umijeće. Na radionici Osjeti magiju pjesnikinja Ivona Martić čitala je poeziju iz zbirke Glasna tišina, ali i poeziju književnih velikana poput Cesarića, Matoša, Šimića i Nerude uz instrumentalnu pratnju Davida Mrđanova. Učenici su imali prilike pročitati i svoje stihove te sudjelovati u izradi božićnih čestitki, uz kolačiće, toplu čokoladu i čaj. 

 [više]

Božićni ukrasi od knjiga

Autor: Irena Ostrički, 15. 12. 2023. 12:14

Tijekom prosinca od knjiga u školskoj knjižnici pomalo su nastajali likovi predstavnika svega onoga što nas podsjeća na Božić. Osnovni materijal bile su knjige, koje su uz kreativno slaganje, malo papira u boji i ljepila postale najljepši orašari, snjegovići, sobovi, Djed Božićnjak, ali i Grinč.

 [više]

Sveti Nikola i Krampus u školi

Autor: Irena Ostrički, 6. 12. 2023. 09:15

Sveti Nikola i Krampus stigli su i u našu školu te za sve razrede donijeli poklončiće i šibe i vješto ih sakrili u predvorje škole. Možete ih tražiti tijekom velikih odmora u objema smjenama. Pogledajte i adventski kalendar u kojem svaka kućica svaki dan do Božića sadrži neki zadatak koji nosi i nagradu.

 [više]

Radionica Društvene komunikacijske vještine

Autor: Irena Ostrički, 4. 12. 2023. 18:01

U školskoj se knjižnici održala radionica Društvene komunikacijeke vještine učenicima 3. AT razreda s razrednicom prof. Lacković. Učenici su saznali puno o vrstama i načinima komuniciranja, čembenicima i zonama koje utječu na komuniciranje te su sami osmislili dramske scene igre s temom neverbalne i paraverbalne komunikacije. Radionicu je održala prof. Ostrički.

 [više]

Predstavili smo se na državnom skupu

Autor: Irena Ostrički, 27. 11. 2023. 13:55

Profesorice Irena Ostrički i Željka Brumerček predstavile su obilježavanje Europskog dana jezika naše škole izlaganjem, plakatima i kratkim filmom na državnom stručnom skupu Europski dan jezika - od ranog učenja do višejezičnosti. Ovogodišnja tema koju smo izabrali bila je Frazeološko jezično bogatstvo, a provodilo se tijekom niza radionica u 3. VT razredu izradom višejezičnog 3D plakata gramofonske ploče i omota i plakata s zoološko-botaničkim frazemima. Sve je predstavljeno na trima jezicima: hrvatskom, engleskom i mađarskom i snimljeno u kratkom filmu koji možete pogledati u privitku.
 [više]

Fizika u školskoj knjižnici

Autor: Irena Ostrički, 22. 11. 2023. 11:07

Danas su učenici 2. VT razreda istraživali smjernice agregacijskog stanja tijekom dva sata Fizike u školskoj knjižnici. Služeći se knjižničnim i internetskim izvorima znanja, učenici su istražili kada je prijelaz agregacijskog stanja moguć i u kojem smjerovima, ali i što je to isparavanje, kondenzacija, taljenje, kristalizacija, sublimacija, resublimacija i još puno toga. Svoja su saznanja oblikovali u seminarski rad.

 [više]

Radionica Promatrači među nama

Autor: Irena Ostrički, 14. 11. 2023. 09:40

U 3. VT razredu održana je radionica pod nazivom Promatrači među nama: nepoželjna ponašanja. Učenici su uz film Promatrači analizirali nepoželjna ponašanja u društvu i online te pokušali saznati na koji način takva ponašanja i situacije prepoznati, prevenirati i prijaviti. Film Nikole Ljuca dio je kampanje za podizanje svijesti i prevencije nasilja i trgovine ljudima. Radionicu je u školskoj knjižnici održala prof. Irena Ostrički.

 [više]

Međunarodna konferencija "To teach is to build"

Autor: Irena Ostrički, 10. 11. 2023. 17:00

Sudjelovali smo na međunarodnoj konferenciji "To teach is to build: respecting the future" u organizaciji Biotehnološkog centra Naklo u Sloveniji te predstavili rad škole. Profesorica Irena Ostrički predstavila je temu Poučavanje dimenzija Građanskog odgoja za bolju budućnost, a profesorice Jambrović i  Dubravac predstavile su temu Doprinos učenika i nastavnika Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek u razvijanju ekološke svijesti. Teme oblikovane u stručne članke također su prihvaćene za objavu u zborniku konferencije.

 [više]

Posjetili smo Interliber

Autor: Irena Ostrički, 10. 11. 2023. 10:02

Kao i svake godine, učenici i nastavnici naše škole posjetili su najveći domaći sajam knjiga i učila Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

 [više]

Okrugli stol prevencije vršnjačkog nasilja

Autor: Irena Ostrički, 7. 11. 2023. 12:41

Sudjelovali smo na Okruglom stolu s temom Kreativni pristupi i metode u prevenciji vršnjačkog nasilja koji se održao u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku. Okrugli stol održan je u okviru projekta Mir je moj đir Dječjeg kreativnog centra Dokkica u suradnji s Filozofskim fakultetom u Osijeku. Uz brojne stručnjake iz područja, metode i prakse prevencije vršnjačkog nasilja naše škole predstavila je stručna suradnica Irena Ostrčki. Publiku, koja se uključila u raspravu, sačinjavali su studenti pedagogije i psihologije, učitelji, nastavnici i ostala javnost.

 [više]

Predstavljanje studijskih programa HV-a

Autor: Irena Ostrički, 13. 10. 2023. 12:16

Predstavnik Hrvatske vojske natporučnik Mario Ravlić danas je u školskoj knjižnici održao predavanje o studijima Hrvatske vojske za sve maturante. Naporučnik je u suradnji s državnom službenicom gospođom Gordanom Matoković opisao karakteristike i vrste studija, načine stipendiranja, uvjete stanovanja i života te mnoge prednosti takvog studiranja. Učenici su dobili brošure te sa zanimanjem postavljali pitanja. 

 [više]

Pozivamo vas na Dan škole

Autor: Irena Ostrički, 13. 10. 2023. 09:27

Sudjelujte na nekoj od radionoca pripremljenih u povodu obilježavanja Dana škole 20. listopada koji vežemo uz obolježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha. Uključite se u slavonske običaje, pripremu hrane, ples i glazbu te u neke od ponuđenih radionica. Likovna kreativnost školske knjižničarke uključuje crtanje, slikanje i oslikavanje u različitim tehnikama. Pogledajte pod više!

 [više]

HNK: Vesela udovica

Autor: Irena Ostrički, 12. 10. 2023. 21:29

Stotinjak učenika naše škole u pratnji profesora Berečića te profesorica Ostrički i Vlašić pogledalo je predstavu Vesela udovica. Laharova je to opereta nastala prema libretu Viktora Leona i Lea Steina praizvedena u Beču 1905. 

 

 [više]

Panel i debata "Mladi, kako ste"?

Autor: Irena Ostrički, 6. 10. 2023. 10:11

 

Članovi Filmsko-debatnog tima u pratnji prof. Ostrički uključili su se u aktivnosti projekta "Mladi, kako ste?". Projekt ima za cilj kreirati dokument sa smjernicama za unaprjeđenje mentalnog zdravlja mladih na području OBŽ-a. Današnji je skup započeo predstavljanjem istraživanja o mentalnom zdravlju mladih, nastavio s predavanjima stručnjaka psihologa, a zajedno smo sudjelovali na panelu, javnoj debati te u radnoj skupini za kreiranje dokumenta. Učenici su se odlično snašli te su oboje odabrani za televizijski intervju.

 [više]

Predstavili smo se na Paprikafestu

Autor: Irena Ostrički, 29. 9. 2023. 11:05

Sudjelovali smo na Paprikafestu koji se održava u povodu Dana sela Lug. Kao i prijašnjih godina festival je okupio brojne izlagače paprike i drugih zanimljivih proizvoda. Naša škola predstavila je proizvode koje učenici izrađuju tijekom praktične nastave te u okviru aktivnosti učeničke zadruge AgroVet među kojima su i proizvodi od baranjske paprike.

 [više]

Obilježen Europski dan jezika

Autor: Irena Ostrički, 26. 9. 2023. 10:06

Obilježili smo Europski dan jezika s temom Frazeološko bogatsvo jezika. Učenici 3. VT razreda u nekoliko radionica izradili su plakate koji predstavljaju višejezično frazeološko bogatstvo jezika. Prvi 3D plakat prikazuje umjetničke i antičke frazeme, dok se drugi veže za zoološko-botaničke. Profesorice Ostrički i Brumerček primjer dobre prakse predstavit će na Državnom skupu Europski dan jezika - od ranog učenja do višejezičnosti.

 [više]

Festival o pravima djece

Autor: Irena Ostrički, 15. 9. 2023. 10:32

Sudjelovali smo na 15. Festivalu prava djece u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator u suradnji s Uredom UNICEF-a za RH, Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim filmskih savezom. Učenici su imali prilike uživati u izboru najboljih filmova stvaralaštva djece i mladih iz Hrvatske i svijeta s titlovima za osobe oštećena sluha i audiodeskripcijom za osobe oštećena vida te popratnim radionicama.

 [više]

Kapanja "Mali veliki talenti"

Autor: Irena Ostrički, 30. 8. 2023. 11:12

Naša se škola uključila u Konzumovu kampanju Mali veliki talenti. Pozivamo sve bivše, sadašnje i buduće učenike, kao i sve prijatelje naše škole da se uključe u kampanju i doniraju kupone. 
Poveznica za online donaciju kupona:
 [više]

Obilježen Svjetski dan pčela Vijest ima dokument u privitku

Autor: Irena Ostrički, 19. 5. 2023. 11:48

Svjetski dan pčela obilježen je stručnim predavanjem "Solitarne pčele" u školskoj knjižnici. Predavanje i interaktivni kviz održala je profesorica Branka Dubravac, a sudjelovali su učenici 2. VT, 2. AT i 3. PTV razreda, ali i ravnatelj, stručne suradnice i nastavnici škole. Fotografije pogledajte pod više, a stručni članak profesorice Dubravac u privitku.

 [više]

Izlaganje na međunarodnoj konferenciji

Autor: Irena Ostrički, 12. 5. 2023. 14:32

Na međunarodnoj konferenciji "Škole i udruge za Građanski odgoj i obrazovanje" u Rijeci u okviru projekta MODUS stručna suradnica Irena Ostrički predstavila je "Suradnju Poljoprivredne i veterinarske škole i OCD-a u poučavanju GOO-a". Također je predstavljena publikacija "Model suradnje odgojno-obrazovnih ustanova i OCD-a u provedbi GOO-a" kao krajnji rezultat projekta, a stručna suradnica Irena Ostrički bila je u radnoj skupini izrade istoga.
 [više]

Novi školski mural

Autor: Irena Ostrički, 10. 5. 2023. 14:49

Nakon mjesec dana rada, danas je završen prvi mural na našoj školi. Hvala učenicima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek (i njihovim profesorima) koji su u okviru praktične nastave radili da prvom umjetničkom djelu na našoj školi.

 [više]

Sigurno ponašanje na internetu

Autor: Irena Ostrički, 4. 5. 2023. 10:54

U školskoj knjižnici održana je radionica Sigurno ponašanje na internetu u 1. VT razredu. Učenici su s razrednikom prof. Kralikom saznali koje su opasnosti na internetu, kako ih izbjeći, kome i na koji ih način prijaviti. Radionicu je održala prof. Ostrički.

 [više]

HNK: Dva u jedan

Autor: Irena Ostrički, 25. 4. 2023. 20:11

Posjetili smo osječko Hrvatsko narodno kazalište i pogledali predstavu Dva u jedan. Vodvilj je to Raya Cooneyja koji je režirala Olivera Đurđević. Preko stotinu učenika pratilo je zanimljive i smiješne dogodovštine zamijene identiteta uz neplanirane goste i jezičnu barijere u planu koji je unaprijed osuđen na propast. Učenike su pratili profesori Berečić, Vlašić, Ostrički i Matusina.

 [više]

Noć knjige i blackout poezija

Autor: Irena Ostrički, 21. 4. 2023. 12:32

Ovogodišnju Noć knjige s temom "Sanjaju li roboti električne knjge" obilježili smo dvostanom radionicom u 2. VT razredu preispitujući budućnost umjetne inteligencije stvaranjem blackout poezije. Na tekstovima naših obljetničara - Zagorke, Matoša, Šimunovića i Krleže isticanjem određenih riječi i zacrnjivanjem viška nastala je nova smislena cjelina i novo umjetničko djelo. Radionicu je održala prof. Irena Ostrički, a kao primjer dobre prakse prof. Berečiću.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

KAKO DO NAS...

 

SATNICA ZVONJENJA

SAT     VRIJEME
1. 8.00-8.45
2. 8.50-9.35
3. 9.45-10.30
4. 10.40-11.25
5. 11.30-12.15
6. 12.20-13.05
7./0. 13.10-13.55
1. 14.00-14.45
2. 14.50-15.35
3. 15.45-16.30
4. 16.40-17.25
5. 17.30-18.15
6. 18.20-19.05

   

 
Dokumenti
MALA ANKETA
Koje jabuke najviše voliš?

CMS za škole logo
Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek / Jadrovska 20, HR-31000 Osijek / ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr / ured@ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju