Pozdrav (pozdravljeni) iz Kranja!
Autor: Branka Dubravac, 26. 9. 2016.
Prošao je prvi tjedan boravka u Sloveniji, u sklopu projekta AGRO LIFE EUROPA. Učenici (dijaki ) kažu: „ Jako brzo!“ Jedna je učenica bila u školskoj mljekari (školski mlekarni ) i sudjelovala je u pasterizaciji, sterilizaciji i homogenizaciji mlijeka, u proizvodnji jogurta, voćnog (sadnog) jogurta, vrhnja (smetane), maslaca (masla), ghee maslaca (pročišćenog maslaca), sireva, namaza….
Marljivo su radili u staji (hlevu): čistili i hranili krave, junice i telad.
Zanimljivo je bilo u vrtlarskoj (vrtnarska) praksi.
Pripremala se silaža na poljoprivrednoj (kmetijskoj) praksi. Vozili su traktor, čistili okoliš…..
Vidjeli su kulturno- povijesne znamenitosti Kranja i Ljubljane.
Divili se ljepoti Bledskog jezera…