preskoči na sadržaj

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

Ispitni koordinator

Željka Brumerček, prof. engleskoga jezika i književnosti i njemačkoga jezika i književnosti

Kontakt:  zeljka.brumercek@gmail.com


INFO

Prijave državne mature za jesenski rok 2020./2021.

Autor: Željka Brumerček, 16. 7. 2021. 10:12

Jesenski rok državne mature 2019./2020. – Srednja škola Ambroza Haračića

Prijave ispita državne mature za jesenski rok 2020./2021. počinju 

23. srpnja (12:00) i traju do 31. srpnja (12:00). 


Pristupnici prijavljuju ispite samostalno putem stranice www.postani-student.hr. Učenici, ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok, niti ih slati u Centar. 


Svi maturanti, koji žele polagati ispite državne mature u jesenskom roku, obavezno moraju ponovno prijaviti ispite u navedenom razdoblju (prijave s ljetnog roka se ne prenose za jesenski). Za jesenski rok se ne moraju prijaviti iste razine obaveznih predmeta niti isti izborni predmeti, bez obzira na to jeste li izlazili na ljetni rok ili ne.


Maturanti, koji nisu položili neki od ispita na ljetnom roku, imaju pravo na ponovno besplatno polaganje tog ispita u jesenskom roku. Maturanti, koji su položili ispite u ljetnom roku, ali ponovno izlaze na jesenski rok da bi popravili uspjeh, plaćaju izlazak na ispit. Uplate se vrše prema podatcima koji će vam nakon prijave biti vidljivi na postani-student.hr. (pod poveznicom Moji podatci/Zaduženja i uplate).


Dodatne informacije pristupnici mogu dobiti:
- pozivom na broj Info centra 01/4501 899
- slanjem upita e-mailom na adresu: info.centar@ncvvo.hr

- slanjem e-maila ispitnoj koordinatorici: zeljka.brumercek@gmail.com

 

 [više]

Potvrde o položenim ispitima državne mature - ljetni rok 2020./2021.

Autor: Željka Brumerček, 16. 7. 2021. 09:47

Učenici završnih razreda, koji su položili ispite državne mature u ljetnom roku 2020./2021., moći će podići svoje potvrde u kabinetu ispitne koordinatorice (između učionica 14 i 15) 

 

23. srpnja 2021. godine (petak) od 8:30 do 9:00. 

 

Sve nepodignute potvrde bit će u tajništvu škole.

Čestitamo svim učenicima koji su uspješno položili ispite državne mature!

 [više]

Objava rezultata i prigovori na ocjenu

Autor: Željka Brumerček, 10. 7. 2021. 12:48

 

U srijedu 14. srpnja 2021.u 12:00 sati bit će objavljeni privremeni rezultati ispita državne mature ljetnoga roka 2020./2021.Od 14. srpnja 2021. od 12:01 sati do 16. srpnja 2021. u 12:00 sati traje aktivnost ulaganja prvostupanjskih prigovora učenika na ocjenjivanje.
 

Preporuka je da zbog situacije s Covid 19 prigovore podnosite online.

Nakon što ste detaljno pregledali svoje rezultate i imate prigovor na ocjenu obratite mi se mailom  zeljka.brumercek@gmail.com ili u aplikaciji Teams. Nakon toga ćete dobiti obrazac prigovora koji ispunjavate te mi vraćate i ja ga preko ŠIPa šaljem u NCVVO.

Važno: pregledajte koje ste fakultete stavili, kojim redom ste ih složili (najvažniji ide na prvo mjesto). Izlaskom konačnih rezultata više nećete moći mijenjati vaš izbor.

 

 

 [više]

VAŽNE OBAVIJESTI PRISTUPNICIMA/CAMA ISPITIMA 12. DM (ljeto)

Autor: Željka Brumerček, 31. 5. 2021. 20:57

ISPITNI ROKOVI, RASPORED ISPITA

 • Ispiti državne mature polažu se u ljetnom i jesenskom roku
 • Pravo pristupa polaganju ispita državne mature imaju učenici koji su s uspjehom završili završni razred na kraju nastavne godine
 • Ispit se u ovoj kalendarskoj godini plaća ako ste ispit prijavili a niste pristupili polaganju i za to nemate opravdane razloge (u slučaju opravdanih razloga dužni ste obavijestiti ispitno povjerenstvo najkasnije u roku od 24 sata od početka ispita i u roku od 3 dana dostaviti dokaze o opravdanosti izostanka)
 • Raspored polaganja ispita nalazi se u kalendaru provedbe ispita  

DOLAZAK NA ISPIT, PRIBOR, ISPITNE PROSTORIJE

 • Učenici se moraju okupiti pred ispitnom prostorijom najkasnije 30 minuta prije početka ispita (dakle do 8.30 ako ispit počinje u 9 sati ili do 13.30 ako ispit počinje u 14 sati)
 • Dežurni nastavnik na hodniku uputit će vas u kojoj učionici pišete ispit, a isto tako popis će se nalaziti na oglasnoj ploči u školi
 • Ako učenik, zakasni na početak ispita manje od 30 minuta, može pristupiti polaganju ispita, no vrijeme polaganja mu se ne produžuje
 • Sa sobom ponesite osobnu iskaznicu (koju morate pokazati nastavniku prije ulaska u učionicu) i potreban pribor za pisanje ispita, pribor koji smijete koristiti propisan je ispitnim katalogom za svaki pojedini predmet, obratite pozornost na izbor kalkulatora na ispitima na kojim ih smijete koristiti (više o tome također možete pronaći u ispitnom katalogu za predmet u kojem je dozvoljena upotreba kalkulatora)
 • Prilikom ulaska u učionicu,  svoje osobne stvari odložite na za to predviđen stol (mobilne uređaje isključiti i također ih tamo odložiti!!!)
 • Na stolu smije biti samo ispitni materijal, osobna iskaznica, kartica s vašim imenom i prezimenom (na desnom rubu stola), dozvoljen pribor te bočica s vodom u plastičnoj prozirnoj ambalaži bez naljepnice
 • Prvih 30 minuta nakon početka ispita i zadnjih 15 minuta prije isteka vremena određenog za rješavanje ispita, niti jedan učenik ne smije napustiti ispitnu prostoriju

 

Pristup državnoj maturi u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

 • Tijekom epidemije koronavirusa, na ispite državne mature ne dolaze pristupnici koji pokazuje znakove akutne respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl.). Na ispite nije dopušten dolazak pristupnicima kojima je utvrđena zaraza COVID-19. Pristupnici koji ne dođu na ispit državne mature u ljetnom roku iz bilo kojeg od ta dva razloga, ili drugih zdravstvenih razloga, ako će im zdravstveno stanje dopustiti polagat će ispite državne mature u drugom, jesenskom terminu prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 • Pristupnici koji su u samoizolaciji imaju pravo pristupiti ispitima uz prethodnu najavu školi (razredniku, ispitnom koordinatoru) zbog organizacije prevedbe ispita.

 

Uzdajući se u vaše znanje, spremnost i poštenje, u ime svih Članova ŠIP-a, želim svima uspjeh na ispitima 12. državne mature te Vas pozivam na dobru suradnju i srdačno pozdravljam. Sretno svima! smiley

 
Vaša ispitna koordinatorica
 [više]

Obavijest za maturante

Autor: Željka Brumerček, 1. 2. 2021. 09:54

Prijave studijskih programa započinju 1. veljače u 9:00 sati. Tog dana maturantima će biti dostupni i svi podaci o uvjetima upisa za iduću akademsku godinu.


 

Studijski programi prijavljuju se na mrežnoj stranici Postani student, nakon prijave s korisničkim podacima, u izborniku Moj odabir/Odaberi novi studijski program. Posebno je važno pratiti mrežne stranice visokih učilišta koje kandidat želi upisati jer se tamo mogu pronaći detaljniji uvjeti za upis na prvu godinu studija te opisi studijskih programa, kao i posebne informacije koje se tiču samo toga visokog učilišta, naglašavaju iz Središnjeg prijavnog ureda.
 
U pravilu, maturanti studijske programe i popis prioriteta studija mogu mijenjati sve do objave rezultata mature u srpnju. No, valja naglasiti da visoka učilišta mogu odrediti i raniji krajnji datum prijave, što je obično slučaj kod onih koji provode prijemne ispite. Zato bi bilo dobro da pratite web stranice fakulteta koje imate na popisu, gdje će biti navedeno do kada je moguće prijaviti studijske programe.
 
VAŽNO
Prijave ispita državne mature započele su 1. prosinca i traju do 15. veljače. Obavezni predmeti polažu se na dvije razine, a valja naglasiti da se maturantu automatski prijavljuje razina ispita koju zahtjeva odabrani fakultet. Drugim riječima, ako ste prijavili B razinu matematike, ali na popis studija dodate neki koji zahtjeva polaganje A razine, promijenit će vam se razina ispita kojeg ste prijavili. Nakon 15. veljače, naknadne prijave odjave i promjene ispita bit će moguće tek uz opravdane osobe. 
 [više]

Dragi maturanti 2020./2021.

Autor: Željka Brumerček, 30. 11. 2020. 19:28

 
 
Od sutra počinju prijave za državnu maturu!!
 
Prijave ispita državne mature omogućene su u razdoblju od 1. 12. 2020. do 15. 2. 2021. u 12:00 sati. 
 
Na stranici www.ncvvo.hr su objavljeni: Pravilnik o polaganju DM, Kalendar i vremenik  za polaganje ispita DM u škol. god. 2020./21., novi vodič i ispitni katalozi.
 
Podsjećam vas da redovito pratite obavijesti na stranicama www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr.
 
Način prve prijave u sustav  ću vam ovdje ukratko objasniti.