preskoči na sadržaj

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

 > Projekti  > Erasmus+
Projekt AGRO LIFE EUROPA

 

 

O PROJEKTU

Projekt Agrolife Europa je projekt konzorcija triju hrvatskih škola iz područja poljoprivrede, veterine i ugostiteljstva. Škole koje su činile konzorcij su Srednja škola "Arboretum Opeka", Srednja gospodarska škola iz Križevaca i Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek. Osnivanje konzorcija i povezanost obrazovnih ustanova s potrebama tržišta rada na nacionalnoj i internacionalnoj razini  bilo je neophodno pošto želimo razvijati zajedničko gospodarstvo cijele EU i ako želimo da kvaliteta tog obrazovanja bude zadovoljavajuća u svim članicama EU.  Inozemni partneri koji su bili uključeni u ovaj projekt i odgovaraju na potrebe povećanja kvalitete strukovnog obrazovanja bili su: Biotehnički centerNaklo iz Slovenije, KroatischeWirtschaftsvereinigunge.V. iz Njemačke, ZespółSzkółOgrodniczych. im. S. Szumca w Bielsku-Białej iz Poljske.

Ciljevi projekta bili su definirani  na osobnoj razini učenika, na razini škola, konzorcija  i na međunarodnoj razini.

U projektu škola konzorcija sudjelovali su  učenici drugih, trećih i  četvrtih razreda strukovnog obrazovanja (poljoprivrednog,  veterinarskog i ugostiteljskog). Ukupno je sudjelovalo  90 učenika i 11  strukovnih nastavnika u pratnji. Partneri su bili odabrani prema načelu kvalitete, inovativnosti, ekoloških načela i održivog razvoja,  primjene novih tehnologija i stručnosti.

Partneri su nositelji znanja u tehnologiji vinarstva, stakleničke proizvodnje, voćarstvu, stočarstvu, veterini i kuharstvu. Škole partneri zajedničkim su radom s privatnim poduzećima bili pokretač inovativnih aktivnosti i zajedničkih projekata u cilju razvoja regij. Stručne i  poduzetničke kompetencije dovele su do detaljnog poznavanja i razumijevanja novih tehnologija u proizvodnji, poznavanje poslovanja i organiziranosti tvrtki, suradničkog učenja i timskog rada, kvalitetnijeg odnosa prema radu, poznavanja ustrojstva strukovnog obrazovanja u inozemstvu. Jezične kompetencije bolju međukulturalnu komunikaciju i poznavanje stručnog vokabulara te upoznavanje kulture, načina života i običaja zemlje domaćina, povećanja samostalnosti i preuzimanje odgovornosti za vlastito učenje.

Sve to u konačnici je doprinijelo jačanju kvalitete strukovnog obrazovanja i podizanje kompetencija budućih stručnjaka, nositelja Europskog gospodarstva, većoj konkurentnosti, promicanju i uključivanju što većeg broja sudionika u mobilnost,  transparentnom priznavanju stečenih vještina, povećanju zapošljivosti.

 

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2016. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, rok 2. veljače 2016. godine prihvatila je projektni prijedlog konzorcija Srednje škole „Arboretum Opeka“,  Srednje gospodarske škole  Križevci i Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek,  pod nazivom  AGRO LIFE EUROPA te nam odobrila financijsku potporu u iznosu od: 185.819,00 EUR.

U ovaj projekt uključeno je 86 učenika, od toga 14 učenika Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek zanimanja poljoprivredni tehničar-opći.

Projekt će se provoditi od 1. lipnja  2016. do 31. svibnja 2017.

 

- Erasmus+ KUTAK AGRO LIFE EUROPA U MALOJ DVORANI (fotoprilog)

- STRUČNA PRAKSA U NJEMAČKOM GRADU MAINZU (prilog, prezentacija)

- STRUČNA PRAKSA U U BIOTEHNIŠKOM CENTRU NAKLO U SLOVENIJI (prilog1, prilog2, prezentacija)

- NATJEČAJ ZA PRIJAVU UČENIKA ZA OBAVLJANJE STRUČNE PRAKSE (prilog)

 


 

KAKO DO NAS...

 

SATNICA ZVONJENJA

SAT     VRIJEME
1. 8.00-8.45
2. 8.50-9.35
3. 9.40-10.25
4. 10.40-11.25
5. 11.30-12.15
6. 12.20-13.05
7./0. 13.10-13.55
1. 14.00-14.45
2. 14.50-15.35
3. 15.40-16.25
4. 16.40-17.25
5. 17.30-18.15
6. 18.20-19.05

   

 
Dokumenti
MALA ANKETA
Koje jabuke najviše voliš?

CMS za škole logo
Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek / Jadrovska 20, HR-31000 Osijek / ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr / ured@ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju