preskoči na sadržaj

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

Dan škole 2017.

 

Za sve je kriv onaj petak 13.

 

      „Nisu mogli odabrati gori dan za proslavu Dana škole“, barem sam tako mislio danas na putu iz škole. Do tog petka 13. nisam bio posebno praznovjeran. Uvijek sam smatrao kako su to samo budalaštine koje su ljudi izmislili. „Kako objašnjavaš veliki broj nesreća?“ pitali su me. „Ma sve je to slučajnost“, odgovarao sam im. Masovna panika, Murphyjev zakon, teorija mase te mentalitet krda su to bila moja objašnjenja. Slične mrzovoljne misli morile su me dok sam hodao u školu. Naravno, tramvaju se takoreći probušila guma (neki nesavjesni vozač parkirao je automobil na prugu). Kasnio sam i to naravno ne bi bio nikakav problem kada bi se dogodilo za vrijeme škole, ali od svih dana, baš danas na Dan škole, neradni dan, imam izliku za kašnjenje. Moje tmurne misli pratile su me kroz prva vrata škole. Prva vrata? Zar mi nisu rekli kako su vrata nesretna? Nema veze, to je samo suludo praznovjerje. Zar ne? I tako me to suludo praznovjerje odvelo nogom u lokvu vode. To mi je trebao biti prvi znak. Trebao sam se vratiti kući.

      Ušao sam u školu, a svi su već bili na svojim mjestima i radili ono što vole. Otišao sam u dvorište pogledati ima li štogod zanimljivog. Moj prijatelj sjedio je na klupici pored ribnjaka. Pecao je i mahao mi da dođem. Nebo je bilo crno kao da će sjekire padati. Polako sam se došetao do prijatelja. „Hoćeš probat? Ja nemam sreće cijeli dan“, upitao je prijatelj. Predao mi je štap te sam se okušao u pecanju. Bar da nisam. Čim sam se prihvatio štapa neka demonska ribetina povukla mi je udicu, a kako sam stajao na blatnoj zemlji završio sam u vodi. Kao da to nije dovoljno loše, dok sam bio u vodi pala je kiša. Prijatelj me povukao na suho i gotovo umro od smijeha kada me vidio onako mokrog i blatnog. Nakon što me dobro ismijao pošli smo u školu osušiti se. Na putu sam primijetio kako je on jednako mokar kao i ja. Kiša je oprala blato s mene i smočila njega tako da nitko ne bi znao da sam upao u vodu.

      Taman smo došli do vrata kada smo čuli neobičan zvuk. Da, to je bio konj, klopot kopita i njištanje. I naravno na ovakav dan konj se poskliznuo i srušio me u blato. Ponovno sam ustao, slušao isprike jahača, ali kako nisam bio teško ozlijeđen vratio sam se u predvorje škole. Tamo me zatekao Slavonski stol. Navalio sam na kobasicu, čvarke i druge primamljive suhomesnate proizvode. Taj mi je obrok popravio raspoloženje i bio sam spreman pogledati neku od radionica.

      Odlučio sam otići pogledati kako napreduje natjecanje u stolnom tenisu. Moj prijatelj je igrao pa sam stao na stube i gledao natjecanje. U tom trenutku čuo sam neobičan zvuk. Bio je to zvuk pucanja balona. Od tog zvuka poskočio sam taman na vrijeme da vidim kako je zvuk šokirao i mojega prijatelja. On je refleksno udario lopticu koja me (naravno) pogodila u glavu. Nakon puno smijeha odlučio sam otići u učionicu kemije pogledati i možda se okušati u nekim pokusima. Spustio sam se manjim stepenicama kroz dvoranu. Nakon par sekundi čuo sam usklik kojemu se nisam nadao. „Pazi košara!“, pogledao sam gore tek da vidim kako mi nedovršena košara pada kao kaciga na glavu. Nakon tog neobičnog događaja dopustili su mi da zadržim tu košaru.

      Nastavio sam do učionice broj pet i ušao. Čim sam ušao zapljusnuo me je smrad kemikalija. Nakon par sekundi privikavanja ostavio sam košaru (ili kacigu?) po strani i pogledao pokuse koji su se odvijali. Profesorica mi je dala epruvetu s octom i rekla da ju trebam zagrijavati na plameniku. Epruvetu sam nespretnom reakcijom prolio po sebi te sam smrdio po octu i nakon dosta smjeha otišao sam iz učionice. Na izlazu sam vidio znak Pružanje prve pomoći životinjama. „Ne, više ne želim riskirati“ pomislio sam i prošao pored znaka te se zaputio kući.

Matej Kraljević 2.vt

 

P  R  O  G  R  A  M

 

SLAVONSKI STOL

 

  

      

  

 

JESEN U ŠKOLI

 

  

  

  

 

NATJECANJE U STOLNOM TENISU

 

  

  

 

IZRADA FIGURA OD BALONA

 

    

 

NATJECANJE U RIBOLOVU NA PLOVAK

 

  

  

 

KEMIJSKI POKUSI

 

  

  

 

KAKO SE RADE KOŠARE

 

  

  

  

 

CRVENI KRIŽ:  PRUŽANJE PRVE POMOĆI

  

  

  

 

 PRUŽANJE PRVE POMOĆI PSIMA I MAČKAMA

 

    

 

MALI NOGOMET

 

    

 

DEMONSTRACIJA PREPONSKOG JAHANJA I REKREATIVNO JAHANJE

 

  

  

  

  

  

 

GLAZBENO-SCENSKI NASTUP

 

  

    

  

  

 

BICIKLIJADA

 

Održava se 14. listopada 2017.

 

PLAKATI

 

 

POZIVNICA

 

 

NOSITELJI AKTIVNOSTI

 

Postavi u predvorju škole:

Slavonski stol – Vesna Miličić, Marin Marić, Željka Jambrović

Jesen u školi – Gorana Spajić

Natjecanje u stolnom tenisu – Dinko Kralik, Nikola Balajić

Izrada ukrasa od jabuka i tikvica – Gorana Spajić

Izrada figura od balona  Dinko Kralik

Ribnjak – natjecanje u ribolovu na plovak – Branka Dubravac

Kemijski pokusi – Marcela Dodig

Kako se rade košare – Karmela Mijić

Crveni križ: pružanje prve pomoći – Verena Rennich, Kristinka Baglama, Branka Dubravac, Larisa Hosu i Dinko Kralik

Pružanje prve pomoći psima i mačkama – Verena Rennich, Kristinka Baglama, Branka Dubravac, Larisa Hosu i Dinko Kralik

Sportska dvorana - mali nogomet – Nikola Balajić

Demonstracija preponskog jahanja i rekreativno jahanje – učenik Ivan Funarić i njegov otac

Kazališna predstava – Irena Ostrički Gerber


 

KAKO DO NAS...

 

SATNICA ZVONJENJA

SAT     VRIJEME
1. 8.00-8.40
2. 8.45-9.25
3. 9.30-10.10
4. 10.20-11.00
5. 11.05-11.45
6. 11.50-12.30
7. 12.35-13.15
0. 13.50-14.30
1. 14.35-15.15
2. 15.20-16.00
3. 16.10-16.50
4. 16.55-17.35
5. 17.40-18.20
6. 18.25-19.05

   

 
Dokumenti
MALA ANKETA
Koje jabuke najviše voliš?

CMS za škole logo
Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek / Jadrovska 20, HR-31000 Osijek / ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr / ured@ss-poljoprivredna-veterinarska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju